Επαναληπτικοί εμβολιασμοί κατά της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών

Η Δ/νση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους αγελαδοτρόφους της Περιφέρειας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί κατά της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών στις εκμεταλλεύσεις εκείνες όπου έχει συμπληρωθεί ένα έτος από τον πρώτο εμβολιασμό, καθώς το αρχικό εμβόλιο δεν παρέχει ανοσία πλέον του έτους.

Τονίζεται ότι εμβολιάζονται υποχρεωτικά όλα τα βοοειδή, με εξαίρεση τα μοσχάρια έως την ηλικία των τεσσάρων μηνών, τα οποία έχουν γεννηθεί από εμβολιασμένο ζώο. Υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της περιοχής τους, είτε στους εγκεκριμένους ιδιώτες κτηνιάτρους με τους οποίους συνεργάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση αντίδραση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας κατά το έτος 2016 και κυρίως η πραγματοποίηση μαζικών εμβολιασμών είχαν σαν αποτέλεσμα να μην επεκταθεί το νόσημα, που έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην βοοτροφία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις