Απαλλαγή τελών άρδευσης και  αναστολή πληρωμής για έναν χρόνο των εισφορών της κοινωνικής ασφάλισης

Η σημαντική έλλειψη βροχοπτώσεων κατά το τρέχον αλλά και το προηγούμενο έτος, σε αρκετές περιοχές της Ισπανίας έχει ανησυχήσει τους παραγωγούς οι όποιοι τώρα και αρκετό καιρό ζητούν μετρά από την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επιπτώσεων που προκληθήκαν.

Στα πλαίσια αυτά η Κυβέρνηση της Ισπανίας  αποφάσισε την λήψη σειράς  μέτρων για ανακούφιση των πληγέντων από τη ξηρασία στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Τα μετρα αυτά που  παρουσίασε ο Jaime Haddad, υφυπουργός Γεωργίας και Αλιείας, Διατροφής και Περιβάλλοντος  σε  συνάντηση με την Ένωση Γεωργών και Κτηνοτρόφων περιλαμβάνουν πέντε θεματικές: τη γεωργική ασφάλιση, τη φορολογία, την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, την Κ.Α.Π. και τον νόμο 10/2017.

Όσον αφορά τις ενισχύσεις της Κ.Α.Π., το Υπουργείο μέσω του Ισπανικού Ταμείου Γεωργικών Εγγυήσεων (Fondo Español de Garantía Agraria) ζήτησε από την Κομισιόν να επισπεύσει τις άμεσες ενισχύσεις και τις ενισχύσεις για την αγροτική ανάπτυξη,  που αφορούν ποσό που θα ξεπερνά τα 3.000 εκ. ευρώ.
 

Σχετικά με τους κάτοχους εκτάσεων που επλήγησαν από την ξηρασία, αποφασίστηκε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση τους από Τράπεζες, ενώ το Υπουργείο επεξεργάζεται μια νέα σειρά επιχορηγήσεων προσαρμοσμένων στις εκτάσεις αυτές.
Όσον αφορά τη φορολογία, αποφασίστηκε η μείωση των  δεικτών φορολόγησης ενώ συζητείται οι ζημιές που προκλήθηκαν το 2017 από την ξηρασία να ληφθούν υπόψη στη δήλωση εισοδήματος του 2018.

 

Τέλος με τον Νόμο 10/2017 προβλέπεται  απαλλαγή τελών άρδευσης και  αναστολή πληρωμής για έναν χρόνο των εισφορών της κοινωνικής ασφάλισης που αντιστοιχούν στην περίοδο Ιουλίου 2017-Φεβρουαρίου 2018 για τους κατόχους γεωργικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από την ξηρασία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις