Συμμετοχή του ΕΣΕΦΥ στην  68η FLORMART/MILFLOR στην Πάντοβα

Η συμμετοχή γίνεται με την αιγίδα του και την ισχυρή υποστήριξη του Οργανισμού “Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε - Enterprise Greece’»της PADOVA FIERRA και του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΩΝ.

Με «χρώμα Ελληνικό» θα διεξαχθεί η 68η FLORMART/MILFLOR στην Πάντοβα της Ιταλίας (21-23 Σεπτεμβρίου) , έκθεση που αφορά στην Ανθοκομία και Κηποτεχνία. Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού , μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτωριούχων, θα δώσει το παρών σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο για την Ελληνική Συμμετοχή, με 9 φυτωριούχους –μέλη του , που καλύπτουν την ποικιλία των ελληνικά παραγόμενων φυτών Ανθοκομίας. Η συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού “Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε - Enterprise Greece’», ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις Ανθοκομίας και τον ΕΣΕΦΥ , στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια δειλά αλλά ουσιαστικά , για εξωστρέφεια στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι οι: RHODOLAND (Αίγιο), ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ ΦΥΤΑ ΑΓΕΕ (Κηφισιά-Μαραθώνας), ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΑΒΡΑΜΗ ΟΕ (Γιαννιτσά), ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΕΛΤΑ (Λεσίνι Αμβρακίας-Αφίδναι) , ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Καμάρι Κορινθίας), ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΦΥΤΑ (Μαραθώνας) , ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΦΟΙ ΜΑΝΩΣΗ-ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΟΕ (Κατερίνη), MODAGRI PLANTS (Μόδι Ασπροβάλτας) και GRYLLIS WATER LILLIES (Μαραθώνας). Το Ελληνικό περίπτερο θα βρίσκεται στο E187 HALL5.

Στην έκθεση, που θεωρείται η πιο ιστορική από τις αντίστοιχες στον Ευρωπαϊκό χώρο, συμμετέχουν ανθοπαραγωγοί και επαγγελματίες Πρασίνου από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο , την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία και άλλες χώρες ενώ την επισκέπτονται buyers τουλάχιστον από 30 χώρες , με σημαντικότερες τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τις χώρες του Κόλπου, την Ινδία, την Κίνα και το Ιράν. Πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου την επισκέπτονται παραδοσιακά ενώ φέτος , ο διοργανωτής κάλεσε και 4 buyers από τη χώρα μας για Β2Β συναντήσεις. Στην έκθεση θα γίνει εκδήλωση για την Ελληνική συμμετοχή , την οποία έχει επιμεληθεί και θα παρουσιάσει ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΣΕΦΥ , γεωπόνος Νίκος Θυμάκης.

Προσδοκία του ΕΣΕΦΥ από τη συγκεκριμένη συμμετοχή, είναι η καθιέρωση Ελληνικής Συμμετοχής του κλάδου σε τέτοιου τύπου εκθέσεις , σε συνέργεια με τον Enterprise Greece, ώστε το αγροτικό προϊόν που λέγεται «φυτικό υλικό» να ταξιδέψει σε χώρες ενδιαφέροντος και αφενός να φέρει εισόδημα στη χώρα, αφετέρου να αναπτύξει και να ενώσει τον κλάδο προς κινήσεις εξωστρέφειας που θα αφορούν και την κηποτεχνία ως μέσο τουριστικής προβολής. Εξάλλου, ήδη αυτό έχει ξεκινήσει με τις Εθνικές Συμμετοχές στις EXPO Κηποτεχνίας (IGA 2003, TAIPEI FLORA EXPO 2010, FLORIADE 2012) , τις θεματικές κλαδικές εκθέσεις IGM TULLN 2007, IHK GOYANG 2016 και 2017 και IPM ESSEN 2014, όπου το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΤΟ ως στοιχείο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ αποτελεί το μέσο προβολής. Αξίζει να πούμε ότι ο ΕΣΕΦΥ, είναι «υπό ένταξη» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Φυτωριούχων (AIPH).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για τον Οργανισμό “Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε - Enterprise Greece’» http://www.enterprisegreece.gov.gr/

Για τον ΕΣΕΦΥ http://esefy0.wixsite.com/esefy (Πρόεδρος Βασίλης Ζαφειρόπουλος)

Για τον ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΩΝ https://www.enaplants.com/organisation--greek (Πρόεδρος Tim Edwards) Για την Έκθεση https://flormart.it/en-GB/ Ε

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις