Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών

Συνεχίστηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές καρπουζιών,  ροδάκινων,  και νεκταρινιών. Η ζήτηση στα καρπούζια παρουσιάζεται φθίνουσα και οι εξαγωγές τους βαίνουν στο τέλος τους.  

Η ζήτηση εξακολουθεί να είναι μειωμένη σε σχέση με την υπερπροσφορά  στα ροδάκινα και νεκταρίνια με τις τιμές πάρα πολύ χαμηλές, εντούτοις έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα ρεκόρ δεκαετίας στα ροδάκινα ως προς τις ποσότητες με την αξία τους ανά μονάδα μειωμένη κατά 13,9% έναντι πέρσι, πενταετίας στα βερίκοκα και με ρυθμούς +12,3% κινούνται και τα νεκταρίνια εκτιμώντας την επίτευξη ρεκόρ ποσοτήτων και σε αυτά.

Η εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών συνεχίζεται με φυσιολογικούς για την εποχή ρυθμούς με καλής ποιότητος και  επαρκείς ποσότητες πρώτης ύλης. Τιμές χαμηλότερες των περσινών. Η όποια βελτίωση ζήτησης και τιμών αναμένεται μετά από 15 ημέρες.

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην Διεθνή Έκθεση Asia Fruitlogistica στο Χονγκ Κογκ 6-8 Σεπτεμβρίου με αυξημένη ζήτηση ελληνικών οπωροκηπευτικών Χρειάζεται επίσπευση υπογραφής των αναγκαίων διμερών φυτουγειονομικών συμφωνιών προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση παραγγελιών από Χώρες της Ν.Α Ασίας, αναφέρει ο  Γ. Πολυχρονάκης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις