Συμμετοχή του  ΕΣΕΦΥ στην  68η FLORMART στην Πάντοβα

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ με τους συμμετέχοντες - μέλη του ΕΣΕΦΥ , οργανώθηκε πολύ καλά και είχε ικανοποιητική παρουσία. 

Με δεδομένο ότι η έκθεση τα τελευταία χρόνια είχε σημαντική πτώση, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να αναφέρουμε την μεγάλη προσπάθεια από τη νέα διοίκηση της FLORMART  να ανανεώσει τη δομή, να δημιουργήσει προϋποθέσεις εθνικών συμμετοχών και να φέρει αγοραστές από χώρες εμπορικού-εξαγωγικού ενδιαφέροντος για τους συμμετέχοντες. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική , ενώ αξίζει να πούμε ότι η ελληνική αποστολή είχε μεταφράστρια και οργανωμένα ραντεβού εκτός περιπτέρου. Η ροή επισκεπτών ήταν σταθερή.

Ενδιαφέρον για τα Ελληνικά Φυτά έδειξαν αγοραστές από χώρες όπως Σλοβενία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ιορδανία, Κατάρ, Καζακστάν, ΗΑΕ, Λίβανο. Αίγυπτο, Μαρόκο, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία αλλά και τις "κλασσικές" Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Αυστρία, Ελβετία  και Γαλλία. Όλες οι "κατηγορίες" φυτών είχαν επί μέρους ενδιαφέρον (τριανταφυλλιές, μεγάλα δένδρα, μεσογειακοί θάμνοι, φιστικιές, κυπαρίσσια, φυτά αυστραλιανής χλωρίδας, υδροχαρή ) , ιδιαίτερα σε χώρες που αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάπτυξη και γίνονται έργα, όπως η ΝΑ Μεσόγειος και ο Κόλπος. 

Στα πλαίσια της διοργάνωσης διεξήχθη και άτυπη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φυτωριούχων (ΕΝΑ) , όπου συζητήθηκαν  τόσο το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σύντομα με τη διακίνηση των φυτικών ειδών που είναι "ύποπτα" για προσβολή από το βακτήριο Xylella fastidiosa όσο και το μέλλον του Οργανισμού. 

Ευχόμαστε η  68η FLORMART να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε πωλήσεις για τους συμμετέχοντες αλλά και για όλο τον κλάδο της Ανθοκομίας.

Ο ΕΣΕΦΥ, είναι πάντα παρών στις εξελίξεις που αφορούν την Παγκόσμια Αγορά της Επιχειρηματικής Ανθοκομίας και ανοικτός σε κάθε πρόκληση στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε σαν οικονομία και κλάδος. 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις