Τα μαύρα σύννεφα στην τευτλοκαλλιέργεια επιστρέφουν;

http://www.agrocapital.gr/Category/News/Article/28157/stis-20-oktwbrioy-i-ektakti-gs-tis-ebz--me--i-chwris-zachari

Μετά από το επιτυχημένο αίτημα των τευτλοπαραγωγών Ελλάδος να έχουν συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με την ΕΒΖ η οποία  που πραγματοποιήθηκε πριν την αρχή της καμπάνιας στις  αρχές καλοκαιριού οι τευτλοπαραγωγοί έλαβαν την διαβεβαίωση ότι όλοι θα στηρίξουν την ελληνική τευτλοκαλλιέργεια με κάθε δυνατό τρόπο καθώς και την ΕΒΖ αναφέρουν οι τευτλοπαραγωγοί στο agrocapital.gr.

Επίσης, δηλώνουν ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου τους ζήτησε να είναι όλα τα φουγάρα αναμμένα.

Οι τευτλοπαραργωγοί απευθυνόμενοι σε όλους τους ρωτούν πώς θα είναι αναμμένα όλα τα φουγάρα αφού γνωρίζουν ότι η διοίκηση της ΕΒΖ υπέβαλλε παραίτηση;

Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή μετά από μία επιτυχημένη καμπάνια που όλα δείχνουν ότι αν υλοποιηθούν οι τρεις στόχοι που έχουν υποβάλει οι τευτλοπαραγωγοί για την πληρωμή της τευτλοκαλλιέγειας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, για την πληρωμή της συνδεδεμένης που φτάνει στα 72 ευρώ/ στρέμμα και την στήριξη τους μέσα από το ΠΑΑ η επόμενη καλλιεργητική περίοδος εκτιμούν οι τευτλοπαραγωγοί ότι θα είναι διπλάσια και τριπλάσια της φετινής.

Ακούγοντας όλα αυτά, οι παραγωγοί, για την διοίκηση της ΕΒΖ το κλίμα αντιστρέφεται, όλες οι καλές προϋποθέσεις χάνονται. Επίσης οι τευτλοπραγωγοί έχουν αγωνία αν θα τους στηρίξει η τράπεζα Πειραιώς.

Έτσι θέλουν την ελληνική τευτλοκαλλιέργεια;

Τα σωματεία τευτλοπαραγωγών Πλατέος , κεντρικής Μακεδονίας, Σερρών, Έβρου και Λάρισας συνεδρίασαν σήμερα στο Πλατύ και από κοινού αποφάσισαν ότι περιμένουν επίσημα τον πρωθυπουργό να τους απαντήσει.    

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις