Levantashop.gr: Από το χωράφι στο σπίτι σας!

Όλη την αλυσίδα από την παραγωγή στο χωράφι μέχρι την τελική διάθεση των προϊόντων λεβάντας στους καταναλωτές, επιχειρεί να καλύψει μια αγροτική οικογένεια στη Λούβρη Κοζάνης.

Σε υψόμετρο 750 μέτρων η παραγωγός Άννα Τζήμτσου καλλιεργεί από το Νοέμβριο του 2012 το αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό λεβάντα της βοτανικής ονομασίας Lavandula Angustifolia και ειδικότερα οι υποποικιλίες Hemus και Sevtopolis, σε έκταση 8,5 στρεμμάτων (χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων) και παράγεται αιθέριο έλαιο, ανθόνερο και αποξηραμένη λεβάντα.

Η λεβάντα ταιριάζει με τα χώματα και το κλίμα της περιοχής. Είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται σε υψόμετρο, αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν έχει απαιτήσεις σε νερό. Τα χωράφια στη Λούβρη είναι άνυδρα και σε υψόμετρο 750 μέτρων, επικλινή, ιδανικά για την καλλιέργεια της λεβάντας.

Από τον Ιούλιο του 2017, μετά από τετραετές μεταβατικό στάδιο, τα προϊόντα λεβάντας της Άννας Τζήμτσου είναι βιολογικά προϊόντα με πιστοποιητικό τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων Bio Hellas.

Τα βιολογικά προϊόντα λεβάντας της παραγωγού διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που έχει ανοίξει ο γιός της Βασίλης Τζήμτσος, το www.levantashop.gr , επαγγελματίας δημοσιογράφος ο οποίος εν μέσω της παρατεταμένης κρίσης στον κλάδο των media όπου απασχολούνταν τα προηγούμενα 20 χρόνια, βοηθά πλέον την αγρότισσα μητέρα του τόσο στα χωράφια, όσο και επικοινωνιακά μέσα από τα site και social media.

Πλέον συμμετέχει ενεργά στην προώθηση της λεβάντας μέσα από το ηλεκτρονικό του κατάστημα levantashop.gr ώστε μέσα σε ένα λεπτό και με λίγα κλικ η λεβάντα και άλλα προϊόντα της περιοχής να φτάνουν από το χωράφι στο σπίτι σας!

Διαβάστε περισσότερα και κάντε τις διαδικτυακές σας αγορές σε προϊόντα λεβάντας στο www.levantashop.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις