Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση το ελληνικό βαμβάκι

Με την πιστοποίηση ως Ευρωπαϊκό Βαμβάκι,(Eu cotton) θα αναφέρεται πλέον το Ελληνικό και Ισπανικό βαμβάκι, μετά την ένωση δυνάμεων των δύο Διεπαγγελματικών οργανώσεων Ελλάδας και Ισπανίας, ως συνομοσπονδία Ευρωπαϊκού βαμβακιού.

Αυτό δήλωσε στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα του Δικτύου ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, το μέλος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος Θράκης, Νίκος Κουρκούτας.
Με αυτή την ενέργεια καλύπτεται ένα μεγάλο κενό στον τομέα της πιστοποίησης, καθώς το Ελληνικό βαμβάκι, αν και πολύ καλό ποιοτικώς, δεν είναι πιστοποιημένο και δυστυχώς δεν απολαμβάνει της τιμής που του αρμόζει. Παράλληλα ο κ. Κουρκούτας κάλεσε και τους εκκοκκιστές από την πλευρά τους να κάνουν βήματα προόδου και να πληρώνουν την καλή ποιότητα του βαμβακιού που αγοράζουν, προκειμένου να έχει και κίνητρο ο παραγωγός.
Επίσης στηλίτευσε το γεγονός πως αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από την συγκομιδή του βαμβακιού, ακόμα οι τιμές είναι ανοικτές, γεγονός που δρα εις βάρος του παραγωγού.

Τέσσερις φορές το χρόνο θα συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας για το Βαμβάκι στο ΥΠΑΑΤ
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κουρκούτας εκπροσώπησε τους παραγωγούς στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη και η οποία στόχευε στην ενεργοποίηση της Διεπαγγελματικής Βάμβακος και στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των στόχων της στρατηγικής της κυβέρνησης για το βαμβάκι.

Θετική χαρακτηρίσθηκε από όλους η πρωτοβουλία του υφυπουργού και αποσπάσθηκε η δέσμευση από μέρους του να συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας στο υπουργείο για το βαμβάκι μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(αγρότες, εκκοκκιστές,κλωστουφαντουργοί) 4 φορές το χρόνο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις