Π.Καραχάλιος:οι τευτλοπαραγωγοί να είναι ήσυχοι και ήρεμοι θα κάνουν καλές γιορτές

Όλα τα θέματα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πάνω στο τραπέζι της πρώτης συνεδρίασης του νέου ΔΣ. Καμία δήλωση για τις θυγατρικές της Σερβίας.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ολοκληρωθεί ομαλά η ζαχαρική καμπάνια. Όλα θα κυλήσουν ομαλά και οι τευτλοπαραγωγοί να είναι ήσυχοι και ήρεμοι ότι θα κάνουν καλές γιορτές», διαβεβαίωσε με δήλωσή του σε δημοσιογράφους ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ ΑΕ Παναγιώτης Καραχάλιος, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις ανησυχίες των παραγωγών για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.
Σημειώνεται ότι αύριο ανάβει το φουγάρο στο ζαχαρουργείο της Ορεστιάδας ώστε να συγκεντρωθούν τα τεύτλα που καλλιεργήθηκαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης.
Στο πλαίσιο της σημερινής πρώτης συνεδρίασης του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, του τέταρτου δσ της εταιρείας στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών ο κ. Καραχάλιος ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του καθώς όπως είπε η νέα διοίκηση ενημερώνεται σήμερα για όλα τα θέματα της εταιρείας.

Για την έκβαση του διαγωνισμού πώλησης των δύο θυγατρικών της Σερβίας, ο οποίος ήταν ίσως ο βασικότερος λόγος που οδήγησε τελικώς σε παραίτηση την προηγούμενη διοίκηση, ο κ. Καραχάλιος δήλωσε πως άμεσα, πιθανώς εντός της τρέχουσας εβδομάδας, θα υπάρξει συνάντηση με την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς και με τον μέτοχο- εκκαθαριστή της ΑΤΕ. Μόνο μετά την συνάντηση αυτή θα μπορέσει η νέα διοίκηση της ΕΒΖ να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Επίσης, ο κ. Καραχάλιος δεν έκανε την όποια αναφορά στη χρηματοδότηση της εταιρείας από την πιστώτρια Τράπεζα καθώς θα πρέπει προηγουμένως να «καταλήξουν ορισμένες συζητήσεις».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραχάλιος προέρχεται από το στελεχικό προσωπικό της ΕΒΖ, ενώ πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου έχει αναλάβει ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις