«Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση»

Η μοναδικότητα και η  ποικιλία των τυποποιημένων και πιστοποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού και η διατροφική αξία της Κρητικής διατροφής προβλήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της 8ης Παγκρήτιας Έκθεσης «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της  Δ.Ε.Θ. Hellexpo.   Τα εγκαίνια έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης, ενώ παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Δεικτάκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης της συμπρωτεύουσας, φορέων, παραγωγικών τάξεων κ.α.

Χιλιάδες επισκέπτες κατά την  διάρκεια της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να ενημερωθούν για τα προϊόντα που παράγει η Κρήτη, την μοναδική Κρητική Διατροφή, από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Γιαμπαζολιά και Ελένη Δρακωνάκη. Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν,  και να προμηθευτούν  τα προϊόντα των Κρητικών παραγωγών, όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, παραδοσιακά γλυκά, ζυμαρικά, τσικουδιά , κρασί, φυτικά καλλυντικά, προϊόντα αλόης κ.α. ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης σε δήλωση του στο πλαίσιο της έκθεσης ανέφερε  ότι, «στη συνεχή και στοχευμένη προσπάθεια, την οποία υλοποιούμε, ως Περιφέρεια Κρήτης, για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση, των τοπικών μας προϊόντων, καθώς και της Κρητικής Διατροφής, εντάσσεται και η συμμετοχή μας, στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση». Για μια ακόμα χρονιά,  συμμετέχουμε και φέτος, στην έκθεση αυτή, η οποία δίνει τη δυνατότητα, στην υπόλοιπη Ελλάδα, και κυρίως στη βόρεια, να γνωρίσει το νησί μας, τα προϊόντα μας και τους παραγωγούς μας. Στόχος μας είναι οι επισκέπτες, να γνωρίσουν και να γευτούν, τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα  και να τα βάλουν στο τραπέζι τους. Εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζουμε προσπάθειες, που αναδεικνύουν τα ποιοτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες του νησιού, γιατί ο άξονας δράσης μας είναι το τρίπτυχο, ταυτότητα – ποιότητα – εξωστρέφεια. Τα κρητικά προϊόντα είναι  ποιοτικά και ασφαλή, εμείς προσπαθούμε να τους δώσουμε ταυτότητα, την ταυτότητα "κρήτη". Μια ταυτότητα, που θα τα κάνει αναγνωρίσιμα παντού, που θα τα συνδέει με το νησί μας, με την παράδοσή μας, με την κουλτούρα μας. Μια ταυτότητα, που θα τους χαρίσει, τη μεγάλη ζήτηση  και την επικράτησή τους, στις αγορές, τις παραδοσιακές και τις νέες. Και επιπλέον, θα τους διασφαλίσει προστιθέμενη αξία. Υπεραξία, προς όφελος των παραγωγών  και των επιχειρήσεων της Κρήτης.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις