Make Something day, μία γιορτή δημιουργίας

Αυτές τις γιορτές, κάτι διαφορετικό συμβαίνει. Η Greenpeace, σε συνεργασία με την Fashion Revolution Greece, διοργανώνει το Make Something Day, μία εκδήλωση που λέει “Όχι” στον καταναλωτισμό και “Ναι” στη δημιουργία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00-15:00, στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Όσοι θα ήθελαν να παρευρεθούν, μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους στον παρακάτω σύνδεσμο: http://act.gp/MakeSmthngAthens. Θα στηθεί ένα “εργαστήριο παραγωγής δώρου”, που θα αφορά την επαναχρησιμοποίηση των υλικών και τη δημιουργία προϊόντων που μπορούν να δοθούν ως δώρα, όπως όμορφες τσάντες ή μαξιλαράκια.

 

Το Make Something Day πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Make Something Week και είναι μία παγκόσμια γιορτή δημιουργίας που οργανώνει η Greenpeace με 85 δράσεις σε όλο τον κόσμο, με στόχο να προωθήσει τη δημιουργικότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη συνεργασία. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει νέες δεξιότητες ή να βελτιώσει όσες ήδη έχει, να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να φτιάξει κάτι ξεχωριστό με τεχνικές όπως η επαναχρησιμοποίηση, η επιδιόρθωση και η κατασκευή. Η ουσία δεν είναι τα προϊόντα αλλά η διαδικασία του να μοιράζεσαι, και να καταλάβεις ότι η εμπειρία που θα σου μείνει είναι πιο σημαντική από το προϊόν.

 

Τα ψώνια είναι πλέον μία δραστηριότητα που έχει αντικαταστήσει πολλές άλλες, όπως να φτιάχνουμε κάτι με τα ίδια μας τα χέρια, να το μοιραζόμαστε με άλλους και να έχουμε πραγματική επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτά δίνουν πραγματικό νόημα στη ζωή μας κι όχι ο καταναλωτισμός. Η φετινή εορταστική χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι η ιδανική στιγμή για ένα τέτοιο πρότζεκτ, αφού είναι η εποχή που θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας και να κάνουμε όμορφα πράγματα μαζί τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.greenpeace.gr

http://act.gp/MakeSmthngAthens

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις