Τον Έβρο επισκέφθηκε ο Ν. Αντώνογλου

Τον Έβρο επισκέφθηκε χτες ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Αντώνογλου. Ο κ. Αντώνογλου ξεκίνησε τις επαφές του με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, και στη συνέχεια μετέβη στο τελωνείο των Κήπων.

«Πρόθεσή μας είναι να αναβαθμίσουμε, τόσο τις εγκαταστάσεις όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους συνοριακούς σταθμούς, ώστε να γίνονται κτηνιατρικοί έλεγχοι και έλεγχοι υγειονομικοί και ποιοτικοί, να ελέγχονται τα τρόφιμα και οι καταναλωτές να αισθάνονται ασφαλείς», δήλωσε ο κ. Αντώνογλου μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι δίνεται έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων», που πλήττει την αγορά και την οικονομία αλλά και το εισόδημα του Έλληνα αγρότη, παράλληλα όμως πλήττει και τη φήμη των πραγματικά ελληνικών προϊόντων, αφού τα «ελληνοποιημένα» είναι πολλές φορές υποδεέστερης ποιότητας», υποστήριξε ο γ. γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Τέλος, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ζωονόσων, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για να ικανοποιηθεί το αίτημα».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις