Οι υποσχέσεις της αποπληρωμής δυστυχώς δεν εκπληρώθηκαν

Επίσημη ανακοίνωση των τευτλοπαραγωγών μετά από την σημερινή συνάντηση στο Πλατύ.

«Μετά από συνάντηση των ομάδων των σωματείων τευτλοπαραγωγών Πλατέος, Σερρών, Λάρισας και Ορεστιάδας, σήμερα στο εργοστάσιο ζάχαρης Πλατέος, σε σύσκεψη με τη διοίκηση της εταιρείας Ε.Β.Ζ. Α.Ε. , με θέμα την πληρωμή των τευτλοπαραγωγών και την πορεία της καλλιέργειας, βλέπουμε ότι οι ενέργειες της διοίκησης της βιομηχανίας  δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Οι υποσχέσεις της αποπληρωμής μέχρι τέλος Δεκεμβρίου όπως ορίζει και η σύμβαση, δυστυχώς δεν εκπληρώθηκαν.

Γι’ αυτό τον λόγο προτρέπουμε τους συναδέλφους - τευτλοπαραγωγούς να μην υποβάλουν ακόμη αίτηση καλλιέργειας, για την καλλιεργητική περίοδο 2018, στα κατά τόπους γραφεία της ΕΒΖ Α.Ε. , εάν δεν αποπληρωθούν τα τεύτλα της καλλιεργητικής περιόδου 2017.

Τα σωματεία των τευτλοπαραγωγών προγραμματίζουν συνάντηση την επομένη εβδομάδα με τους αρμόδιους υπουργούς οικονομίας και αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων και τους οργανισμούς ΕΛΓΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ. , διότι:

1ον: δεν έχουν εκπληρωθεί οι δεσμεύσεις τους,

2oν: είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα μας και

3ον: κινδυνεύει με αυτές τις ενέργειες η πορεία της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, εάν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες μας είναι να πραγματοποιηθεί συνάντηση ακόμα και με τον πρωθυπουργό, ευελπιστώντας στην οριστική λύση του προβλήματος».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις