Ξεκινούν οι συγκεντρώσεις των αγροτών για κινητοποιήσεις

Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, στις 12 του Γενάρη τα τρακτέρ θα βγούνε στις πλατείες και στις 15 του μήνα, στον Παλαμά, θα πραγματοποιηθεί πανκαρδιτσιώτικη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων. Η πρόταση για κινητοποιήσεις που θα διαμορφωθεί στη σύσκεψη του Παλαμά θα μεταφερθεί σε αυτήν της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα γίνει στις 16 ή στις 17 Δεκεμβρίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) επισημάνθηκε ότι η απόφαση για τη μορφή της κινητοποίησης και για το σημείο όπου θα κατευθυνθούν τα τρακτέρ ανήκει στους αγρότες, ανάλογα με τις προθέσεις τους και τη συμμετοχή. Σε κάθε περίπτωση γίνεται προσπάθεια συντονισμού σε πανθεσσαλικό και σε πανελλαδικό επίπεδο, με κοινά αιτήματα αλλά και με προβολή των ιδιαίτερων ζητημάτων που απασχολούν κάθε περιοχή, και με κύριο στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Είναι ο επιβεβλημένος ο αγώνας, είπε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Μπούτας, αναφερόμενος στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές και «ανοιχτές» τιμές, στις κατασχέσεις, προβλέποντας ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει θα υπάρξει μαζική εγκατάλειψη του επαγγέλματος.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων κλιμακίων της ΕΟΑΣΚ:
– Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου: Καλογριανά, Αγ. Τριάδα, Κυψέλη, Πασχαλίτσα
– Τρίτη, 9 Ιανουαρίου: Κρανιά, Μαγούλα, Γεφύρια, Ν. Ικόνιο
– Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου: Κοσκινά, Προάστιο, Μαραθέα, Φίλια, Καππαδοκικό
– Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου: Καρδιτσομάγουλα, Μάρκο, Λεοντάρι, Καλλιφώνι, Φύλλο, Ορφανά, Λεύκη
– Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου: Παλαμάς, Άμπελος, Δασοχώρι
– Σάββατο, Ιανουαρίου: Γραμματικό, Αγ. θεόδωρος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις