Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα ακολουθήσουν οι τευτλοπαραγωγοί

Την Τετάρτη οι τευτλοπαραγωγοί είχε προγραμματιστεί να συναντηθούν με τον κ. Αποστόλου και με τον κ. Χαρίτση στην Αθήνα προκειμένου  να συζητήσουν τι μέλει γενέσθαι με την αποπληρωμή της σοδειάς του για το 2017. Σήμερα οι τευτλοπαραγωγοί ενημερώθηκαν ότι η συνάντηση αυτή  δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

 «Το υπουργείο κοροϊδεύει εμάς και η ΕΒΖ κοροϊδεύει το υπουργείο. Από το υπουργείο μας λένε ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά τα έγγραφα δεν τα έχει κάνει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Από την άλλη ο κ. Χαρίτσης  ρίχνει την υπαιτιότητα στην τράπεζα, μας εμπαίζουν »αναφέρουν οι τευτλοπαραγωγοί στο agrocapital.gr.

Οι  τευτλοπαραγωγοί δηλώνουν εξοργισμένοι με τους αρμόδιους στο ΥΠΑΑΤ, με τον κ. Χαρίτση, με την ΕΒΖ και τέλος με τον Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα, ο  οποίος τους καθησύχαζε σε ομιλία του στην Ορεστιάδα ότι θέλει την ΕΒΖ βιώσιμη.

Το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα  ενημερώθηκαν ότι θα κλείσει με αποτέλεσμα και η καλλιέργεια του 2018 να χαθεί. Στις Σέρρες όπως είπαν οι τευτλοπαραγωγοί θα χαθεί  η καλλιέργεια αφού δεν πρόκειται να ανανεωθούν τα συμβόλαια τους  για το 2018.

Το πρωί οι τευτλοπαραγωγοί θα απευθυνθούν στο εισαγγελέα με τις συμβάσεις τους οι οποίες έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου  ζητώντας την παρέμβαση του, καθώς δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για την παραγωγή του 2017 .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις