Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης  σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ανταποκρινόμενος στο πανελλαδικό ξεσηκωμό της αγροτιάς, και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις του στον κόμβο της Μεσσήνης, όπου συμμετείχαν δεκάδες αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Έγινε  συζήτηση για τα προβλήματά μας  και αποφασίστηκε οργανωμένα, καθημερινά να συγκεντρώνονται τρακτέρ από όλα τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης για ενίσχυση και κλιμάκωση του αγώνα.

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου το πρωί, μετακινείτε η κινητοποίηση των αγροτών  της Π.Ε Κοζάνης, με την απόφαση να παρατάξουν τα τρακτέρ τους, παράπλευρα της ΕΟ Κοζάνης Λάρισας, στο ύψος της Γέφυρας Πολυφύτου. Ο Σύλλογος Θεριζοαλωνιστών Κοζάνης αποφάσισε την συμμετοχή του , ενώ στις φετινές κινητοποιήσεις δεν θα συμμετέχει ο Γεωργοκτηνοτροφικός σύλλογος Κοζάνης.

Αναμένεται σήμερα να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις και τη μορφή τους οι αγρότες της Καστοριάς, όπως αυτό αποφασίστηκε στη συνέλευση του συντονιστικού τους οργάνου στο Άργος Ορεστικό. Ενώ  αποφασίστηκε να γίνει την ίδια ημέρα η συγκέντρωση των τρακτέρ στο δρόμο Καστοριάς Αεροδρομίου Άργους Ορεστικού.

Στάση αναμονής κρατούν οι αγρότες στα Γρεβενά, ενώ το δικό τους μπλόκο έστησαν οι αγρότες της περιοχής Φλώρινας στην Ε.Ο Φλώρινας – Έδεσσας στο ύψος του Αντιγόνου, με την συμμετοχή 35 τουλάχιστον τρακτέρ.

Σε μπλόκο, χωρίς να κλείσουν το δρόμο προχώρησαν την Πέμπτη οι αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Τρικάλων, στις 11 το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου.

Με μπλόκο στην ΕΟ Πατρών – Πύργου, στον κόμβο Μαραθιάς ξεκίνησαν το Σάββατο τις κινητοποιήσεις και οι αγρότες της Ηλείας, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αιχμή  το ασφαλιστικό – φορολογικό.

Τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα είναι το ραντεβού των Σερραίων αγροτών στο ξενοδοχείο Άκροπολ, για να αποφασίσουν τη περαιτέρω στάση και κινήσεις τους, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το φορολογικό και ασφαλιστικό, που όπως υποστηρίζουν είναι δυσβάστακτο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις