Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Η ΟΑΣΛ χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, που ξεκίνησαν το στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία όλης της χώρας, και θέτει εκτός των συνολικών αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και τα τοπικά που προέκυψαν μετά το θέμα της ευλογιάς στο νησί αλλά και του θέματος της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών σφαγείων.

Στο Αερινό θα στήσουν αύριο το μπλόκο τους οι αγρότες από τη Μαγνησία όπως αποφάσισε η επιτροπή τους χθες ενώ την περασμένη Παρασκευή σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο συζήτησαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Με σταδιακό κλείσιμο της Ιόνιας οδού, στο ύψος του κόμβου Φιλιππιάδας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι Άρτας και Πρέβεζας.

Στις 5 Φεβρουαρίου, στον κόμβο των Καστανεών θα ξανασυναντηθούν οι αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το Σάββατο το πρωί στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».

Στο 62ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου -Iωαννίνων  παρατάχθηκαν το Σάββατο 27  το πρωί τα τρακτέρ  αγροτών κοντά στο Αγρίνιο, όπως είχαν γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Με «χλιαρό» ρυθμό  ξεκίνησε το Σάββατο η κινητοποίηση των αγροτών της Ηλείας. Λιγοστά τρακτέρ παρατάχθηκαν  στην άκρη του δρόμου στον κόμβο Μαραθιάς. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται οι αγρότες  να δώσουν μαζικά το «παρών» στις κινητοποιήσεις, καθώς  πλέον αντιμετωπίζουν  θέμα επιβίωσης .

Δε συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις των αγροτών, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πρέσπας. Αποφάσισαν να στηρίξουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις,  αλλά δε θα κατεβάσουν τρακτέρ στο τελωνείο και στους δρόμους, όπως έκαναν κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις.

Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου στο ύψος της περιοχής «Μεγάλα Χωράφια», προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις