Οι νέοι αγρότες  σημείο αναφοράς στην Agrotica 2018

Με κεντρικό σύνθημα «Έχουμε θέσεις και είμαστε παντού» οι νέοι αγρότες της Ελλάδας, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην 27η  έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων Agrotica.

Το περίπτερο αποτέλεσε πόλο έλξης για όλους. Εκτός από τους εκατοντάδες αγρότες, πολλοί σημαντικοί παράγοντες βρέθηκαν στο περίπτερο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και υπηρεσιακοί του παράγοντες επισκέφθηκαν το περίπτερο της Π.Ε.Ν.Α, ενώ ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης συνομίλησε επί μακρόν με το προεδρείο της Π.ΕΝ.Α. για καίρια θέματα που απασχολούν τους νέους αγρότες. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παπάς, η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην Γενικός Γραμματέας  Δημήτρης Μελάς,  η ηγετική ομάδα της τράπεζας Πειραιώς και εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών φορέων, ήταν ανάμεσα στους επισκέπτες του περιπτέρου της Π.Ε.Ν.Α.

Πολλές πρωτοβουλίες και συνεργασίες «γεννήθηκαν» στο πλαίσιο του τριημέρου αυτού με το προεδρείο της ΠΕΝΑ (παρόντες οι Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Νίκος Παυλονάσιος, Στέλιος Βογιατζής, Λεωνίδας Αρνίδης)  ακούραστο στις επάλξεις και τους νέους αγρότες όλης της Ελλάδας να συζητάνε για τις ανησυχίες τους.

Ο πρόεδρος Θ. Βασιλόπουλος μίλησε και στην εκδήλωση που οργάνωσε το ΥΠΑΑΤ για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, παραθέτοντας τις θέσεις της ΠΕΝΑ .

Το προεδρείο συνεχίζει ακούραστο τις προσπάθειες που θα κορυφωθούν στο επόμενο ετήσιο συνέδριο των νέων αγροτών.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις