Οριστική παύση της λειτουργίας των εργοστασίων Ορεστιάδας και Σερρών

Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο έχει εισέλθει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στην πρώτη πρόσκληση συνεδρίασης που απέστειλε στα μέλη του την περασμένη εβδομάδα, είχε συμπεριλάβει στα θέματα προς συζήτηση την οριστική παύση της λειτουργίας των εργοστασίων Ορεστιάδας και Σερρών. 

Λίγη ώρα μετά, και αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν παρεμβάσεις από κυβερνητικά στελέχη, το θέμα τροποποιήθηκε και απεστάλη δεύτερη πρόσκληση, στην οποία το συμβούλιο καλούνταν να εγκρίνει τη μεταφορά εφοδίων από το εργοστάσιο Ορεστιάδας στα εργοστάσια Πλατέος και Σερρών. 

Οι αντιδράσεις που και πάλι μεσολάβησαν προκάλεσαν νεώτερη διόρθωση, με αποτέλεσμα στην τρίτη, ορθή πρόσκληση που απεστάλη, να παραλειφθεί και αυτή η διατύπωση. Την ίδια ώρα, είναι έντονες οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι βουλευτές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με το οποίο ζητούν να έχουν άμεση συνάντηση, διαμηνύοντας εκ των προτέρων ότι «δε συζητείται θέμα συρρίκνωσης της Βιομηχανίας».

 Παράλληλα, οι βουλευτές δρομολογούν συνάντηση και με τους συναρμόδιους υπουργούς, από τους οποίους θα ζητηθεί να βρεθούν οι τρόποι χρηματοδότησης της Βιομηχανίας, είτε από στρατηγικούς επενδυτές είτε από πηγές που θα νομιμοποιούνται και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε. Ε.

Το όλο κλίμα έχει κορυφώσει την αγωνία εργαζομένων και τευτλοπαραγωγών, που διαπιστώνουν ότι η διοίκηση, την οποία επανειλημμένα έχουν καταγγείλει, σφίγγει τον κλοιό γύρω από το εργοστάσιο της Ορεστιάδας, ενώ ο χρόνος που κυλά είναι σε βάρος της καλλιεργητικής περιόδου, για την έναρξη της οποίας θα έπρεπε ήδη να έχει ανακοινωθεί προγραμματισμός και να έχουν διανεμηθεί σπόροι.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις