Τεράστιο το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης ζώων στην  Ιεράπετρα

Το τεράστιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Θεοδόσιου Καλαντζάκη και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Καθημερινότητα χαρακτήρισαν οι πρόεδροι τις ζημιές που προκαλούνται σε περιφράξεις, αγροτεμάχια, κήπους και κοιμητήρια, ενώ μετέφεραν στον δήμαρχο την αναστάτωση των κατοίκων και το αίτημά τους, να βρεθεί οριστική λύση.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαντζάκης επισήμανε ότι οι υπηρεσίες το δήμου σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες κάνουν μεγάλη προσπάθεια ελέγχου και περιορισμού του φαινομένου της ανεξέλεγκτης βόσκησης. Η επιτροπή σταυλισμού όπως είπε, που συστάθηκε σε εφαρμογή του σχετικού νόμου, ασχολείται συστηματικά με τον έλεγχο των ανεπιτήρητων ζώων και έχει επιτελέσει σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια.

«Μετά την ενημέρωση που λαμβάνω από τα τοπικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις για το πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται και να δημιουργεί αναστάτωση στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων, θα ενημερώσω για πολλοστή φορά όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τους βουλευτές του νομού καθώς επίσης και την Περιφέρεια.
Παρακολουθώ στενά το θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης γιατί είναι απαράδεκτο να συνεχίζει να υφίσταται εν έτει 2018. Πρέπει άμεσα να υπάρξει δραστική κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις και καταστροφές και το φαινόμενο να εκλείψει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις