1 στους 3 Έλληνες δηλώνουν ανενημέρωτοι για την στήριξη που παρέχει η ΕΕ μέσω της ΚΓΠ

Σύμφωνα με το πρόσφατο ειδικό Ευρωβαρόμετρο σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θεωρούν την γεωργία ως πολύ σημαντική για το μέλλον, με το 94% των Ελλήνων (ΕΕ 92%)  να την θεωρούν από αρκετά έως πολύ σημαντική. Παράλληλα, σχεδόν 3 στους 4 Έλληνες πολίτες θεωρούν πως η ΚΓΠ ωφελεί όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους αγρότες με ποσοστό 71% (ΕΕ 61%). Διττές είναι οι απαντήσεις όσον αφορά την κατάσταση των αγροτικών περιοχών συγκριτικά με την περίοδο πριν από μια δεκαετία. Ενώ δηλαδή οι ερωτώμενοι θεωρούν βελτιωμένη την ευρυζωνική – διαδικτυακή και τηλεφωνική τους κάλυψη σε ποσοστό 66% (ΕΕ 64%) δεν συμβαίνει το ίδιο και ως προς την κοινωνική τους ένταξη με 35%  (ΕΕ 28%) να δηλώνει πως έχει παραμείνει η ίδια και 32% (ΕΕ 30%) να πιστεύει πως έχει χειροτερέψει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στον τομέα της γεωργίας, όπου παρουσιάζεται και η μεγαλύτερη ίσως απόκλιση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Σύμφωνα με αυτά, 65% (ΕΕ 43%) των Ελλήνων θεωρεί πως η κατάσταση έχει χειροτερέψει με το 32%(ΕΕ 49%) να θεωρεί πως είναι στάσιμη ή πως έχει βελτιωθεί.

Τέλος, 1 στους 3 Έλληνες (30%), δηλώνουν ανενημέρωτοι για την στήριξη που παρέχει η ΕΕ μέσω της ΚΓΠ ποσοστό αρκετά υψηλό και για τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (32%).

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδαhttps://ec.europa.eu/greece/sites/greece/files/docs/20180226_ebs_473_fact_el_el.pdf

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις