Σοβαρά προβλήματα σε  40 χιλ. στρέμματα καλλιεργειών στη Λάρισα

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε 40 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στις παρακάρλιες περιοχές του ν. Λάρισας, λόγω των πρόσφατων, έντονων βροχοπτώσεων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Μιλτ. Αραμπατζής, ανέφερε ότι οι αγρότες της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις καλλιεργητικές φροντίδες, αφού δεν μπορούν να μπουν ούτε να περπατήσουν στα χωράφια τους, πόσο μάλλον να μπουν με το τρακτέρ. Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από το γεγονός ότι προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις μέχρι τα τέλη του μήνα, προσθέτει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού. Είναι από τις λίγες χρονιές που την συγκεκριμένη περίοδο η πληρότητα των ταμιευτήρων μας, φτάνει στο 97%, αναφέρει ο κ. Αραμπατζής, εξηγώντας πως φέτος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων η στάθμη στη λίμνη Κάρλα ανέβηκε κατά 80 πόντους.
Τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις εκτός από τις καταστροφές σε καλλιέργειες όπως τα σιτηρά εστιάζονται στο γεγονός ότι οι αγρότες δεν μπορούν να σπείρουν τα χωράφια τους, αφού τα νερά δεν έχουν τραβηχτεί.

Στο 1,9 εκ. ευρώ το «φέσι» αρδευτών στον ΤΟΕΒ Πηνειού
Πέραν όμως των φυσικών φαινομένων, υπάρχουν και τα οικονομικά θέματα που αφορούν τις οφειλές αρδευτών προς τον ΤΟΕΒ Πηνειού. Ο πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια από τον Οργανισμό, προκειμένου να εισπραχθούν οι οφειλές της τάξεως του 1,9 εκ. ευρώ από αρδευτές προς τον Οργανισμό. Ήδη, έγιναν ενέργειες για να βεβαιωθούν παλαιότερες οφειλές της τάξεως των 500 χιλ. ευρώ από παρελθόντα έτη, προκειμένου να μην παραγραφούν. Η Διοίκηση του ΤΟΕΒ ευελπιστεί ότι θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία από πληρωμές επιδοτήσεων που θα γίνουν προς τους αγρότες το αμέσως επόμενο διάστημα. Μέχρι στιγμής οι εισροές στα ταμεία του ΤΟΕΒ από τους αρδευτές είναι της τάξεως του 57% και η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμά ότι θα φτάσουν το 75% μέχρι το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις