Συνάντηση για τα προβλήματα με την Κορινθιακή σταφίδα σε χωριά της Ηλείας

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στα γραφεία του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, στην Πάτρα, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου και του Γιάννη Μανουσόπουλου ερευνητή –προϊσταμένου του Τμήματος Φυτοπροστασίας Πάτρας του ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας «Ο.Α.Σ.Η.» με τον πρόεδρο της Χρήστο Γιαννόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων Σοπίου, Καράτουλας, Χειμαδιού και σταφιδοπαραγωγοί του νομού Ηλείας.

Επίσης ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, ο Γεώργιος Μικέογλου προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου, καθώς και γεωπόνοι της Δ.Α.Ο.Κ Π.Ε Ηλείας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν:

  • Η ενημέρωση παρουσίαση των ενεργειών που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποίησε ο κ. Μανουσόπουλος αναφορικάά με τα προβλήματα που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια στην καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας στο νομό Ηλείας.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος αναμένοντας τα τελικά αποτελέσματα από τα ερευνητικά ιδρύματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις υπηρεσίες της και από κοινού με τους εκπροσώπους των αγροτών- καλλιεργητών της κορινθιακής σταφίδας θα διεκδικήσει πρόγραμμα ανασύστασης της κορινθιακής σταφίδας με οικονομική ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται ενημερωτική συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, για την ευρύτερη ενημέρωση των σταφιδοπαραγωγών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις