Τα ψέμματα τελείωσαν την τευτλοκαλλιέργεια και την ΕΒΖ

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη τον Νοέμβριο έλεγε ότι από την πρώτη στιγμή στήριξε με πράξεις την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η οποία λόγω της διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας, της Αγροτικής Τράπεζας, βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τον ρόλο του μετόχου έχει αναλάβει η εκκαθαρίστρια εταιρεία και συνέχισε:

-'Ανοιξαν τα εργοστάσια της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και στην Ορεστιάδα

-Η ΕΒΖ στηρίχθηκε οικονομικά - και με τρόπο συμβατό με τους περιορισμούς της νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις.

-Οικονομικά σκάνδαλα με ανείσπρακτες οφειλές 50 εκ ευρώ εστάλησαν στις Αρχές. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη υποθέσεις κακουργηματικής δίωξης εναντίον στελεχών διοίκησης της ΕΒΖ

-Ως προς τη φετινή χρονιά, ολοκληρώθηκε η καμπάνια στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας και είναι σε εξέλιξη η καμπάνια στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας.

«Εξόφληση των τευτλοπαραγωγών, κατά το δυνατόν, έως το τέλος του 2017», περιλάμβανε το πλάνο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Ο Αλ. Χαρίτσης διαβεβαίωνε « πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κρατήσει ζωντανή τη Βιομηχανία Ζάχαρης και να ενισχύσει τη λειτουργία αυτής της πολύ σημαντικής για την περιοχή, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, βιομηχανίας.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών και επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων, όπως διαχρονικά συνέβαινε στο παρελθόν. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Ο Β. Αποστόλου δήλωνε:« Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης».

«Θέλουμε πάση θυσία να κρατήσουμε την τευτλοκαλλιέργεια, και βεβαίως σε συνεννόηση και με τη διοίκηση και με τους τευτλοπαραγωγούς, να φτάσουμε στο κρίσιμο εκείνο μέγεθος που θα μας διασφαλίσει βιωσιμότητα στην συγκεκριμένη λειτουργία», τόνιζε ο κ. Αποστόλου επισημαίνοντας πως «η βιωσιμότητα από ό,τι δείχνουν όλα, δεν μπορεί να διασφαλιστεί εάν έχουμε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κάτω από 100.000 στρέμματα».

«Στόχος της διοίκησης της βιομηχανίας, είναι όχι μόνο η βιωσιμότητα, αλλά και η συνέχιση της λειτουργίας του ομίλου της ΕΒΖ» υπογράμμισε στο ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας, Παναγιώτης Καραχάλιος, προσθέτοντας, ότι «βάσει και της πολιτικής βούλησης που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα, στόχος είναι η εταιρεία όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και άνθισης. Και αυτό θα γίνει».

Με βάση όλες τις παραπάνω υποσχέσεις  οι τευτλοπαραγωγοί  που ενώ παραμένουν απλήρωτοι και με αβέβαιο το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας χρεώθηκαν προκειμένου να καλλιεργήσουν για την σοδειά του 2018 και έχουν μείνει μετέωροι.

Τέλος την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στις 10 π.μ. καλούνται όλοι οι τευτλοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας για να πάρουν την ζάχαρη που τους ανήκει.

 

.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις