Η Π.Ε.Ν.Α αφιέρωσε το προηγούμενο συνέδριό της στο Ελαιόλαδο

Στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς που καθιερώνεται ως κορυφαίο forum για τον ελαιοκομικό τομέα της χώρας μας,  συμμετείχε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών(ΠΕΝΑ). 

Το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το τριήμερο 16-18 Μαρτίου  περιελάμβανε  έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών,  συνέδριο,  σεμινάρια και διαγωνισμό γευσιγνωσίας Ελαιολάδου KALAMATA OLIVE OIL AWARDS 2018, υπό την εποπτεία αναγνωρισμένου πάνελ.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΑ Θεόδωρος Βασιλόπουλος στην ομιλία του στο συνέδριο:

  • τόνισε τις προσπάθειες των νέων αγροτών προς την κατεύθυνση της αύξησης της προστιθέμενης αξίας του ελαιολάδου, τόσο μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης όσο και μέσω της πιστοποίησης και των εξαγωγών.
  •  Υπογράμμισε τα προβλήματα που δημιουργεί το κακό επιχειρηματικό κλίμα και η άδικη φορολόγηση στη χώρα μας και στον αγροτικό τομέα.
  • Επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής που θα βασίζεται στην αξιοποίηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου και την οργανωμένη προώθησή του στις αγορές εντός και εκτός Ε.Ε.
  • Έδωσε έμφαση στην  παρουσία του ελαιολάδου και των ελλήνων παραγωγών του σε δυο συνεχόμενους Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για τον κορυφαίο Ευρωπαίο νέο Αγρότη,
  • Υπενθύμισε ότι η Π.Ε.Ν.Α αφιέρωσε το προηγούμενο συνέδριό της στο Ελαιόλαδο, και στηρίζει την προσπάθεια των νέων για προώθηση ελαιολάδων με τατυτότητα στις αγορές του εξωτερικού.

Η παρέμβαση της Π.Ε.Ν.Α. επιβεβαίωσε στους παριστάμενους ότι ο τομέας έχει μέλλον εάν στηριχτεί στους σκεπτόμενους και ανήσυχους αγρότες μεταξύ των οποίων και οι νέοι.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Μεσσηνίας,  Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΓΕΩΤΕΕ, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), ο Σύλλογος Γεωπόνων Μεσσηνίας, τυποποιητικές μονάδες τόσο επιτραπέζιων ελιών, όσο και ελαιολάδου, καθώς και μεγάλοι εκθέτες ελαιουργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού. 

 

 

Δείτε επίσης