2ο Διεθνή Διαγωνισμό Εκλεκτών Νερών

Πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η τελετή απονομής βραβείων στις νικήτριες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Εκλεκτών Νερών (Concours International des Eaux Gourmet) του Οργανισμού Αξιολόγησης των Αγροτικών Προϊόντων AVPA (Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles). 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 75 μάρκες νερών που προέρχονταν από 19 διαφορετικές χώρες. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε έξι συνολικά κατηγορίες, 3 για τα μη αεριούχα νερά και 3 για τα αεριούχα.

Η ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμφιάλωσης νερών ΑΘΩΣ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ Α.Ε., με έδρα την Χαλκιδική, κέρδισε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία μη αεριούχων νερών “Νερά με χαρακτήρα” (Eaux Plates de Caractère). Σημειώνουμε ότι το ίδιο βραβείο είχε κερδίσει η εταιρεία και πέρυσι κατά την πρώτη διοργάνωση του σχετικού διαγωνισμού.

Στις λοιπές κατηγορίες μη αεριούχων νερών, διακρίθηκαν με το χρυσό βραβείο το νερό Are Water από τη Σουηδία στην κατηγορία “Ελαφριά νερά” (Eaux Plates Légères) και το νερό Aquadeus από την Ισπανία στην κατηγορία “Μέτρια νερά” (Eaux Plates Mixtes). Στις τρεις κατηγορίες αεριούχων νερών, διακρίθηκαν με το χρυσό βραβείο το νερό Antipodes από τη Νέα Ζηλανδία στην κατηγορία “Ελαφριά νερά” (Eaux Gazeuses Légères), το νερό Saint-Geron από τη Γαλλία στην κατηγορία “Μέτρια νερά” (Eaux Gazeuses Mixtes) και το νερό Chateldon πάλι από τη Γαλλία στην κατηγορία “Νερά με χαρακτήρα” (Eaux Gazeuses de Caractère).

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι διοργανωτές απένειμαν δύο ακόμη ειδικά βραβεία, το Ειδικό Βραβείο των Κριτών που δόθηκε στο νερό “Aquagen Deep Ocean Sparkling Water” από την Ταϊβάν για την πρωτοτυπία και μοναδική του γεύση, καθώς πρόκειται για ένα νερό που αντλείται από το βάθος του Ειρηνικού Ωκεανού (660 μέτρα βάθος), όπου δεν φτάνουν οι ακτίνες του ηλίου. Το δεύτερο ειδικό βραβείο για τη σχεδίαση απονεμήθηκε στο νερό “La Sasse” από την περιοχή Megève της Γαλλίας, η γυάλινη συσκευασία του οποίου έχει σχεδιαστεί από τον γλύπτη Pierre Margara.

Σημειώνουμε ότι ο Οργανισμός AVPA είναι ένας μη-κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2005 και αποτελείται από παραγωγούς και γευσιγνώστες, οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλουν στην καλύτερη αξιοποίηση των γεωργικών προϊόντων διατροφής και στην αναγνώριση των παραγωγών αριστείας. Ο οργανισμός διοργανώνει διαγωνισμούς και για άλλα αγροτικά προϊόντα (μέλι, αποξηραμένα φρούτα, καφές και φυτικά έλαια), ενώ το 2017 διεξήγαγε για πρώτη φορά τον Διεθνή Διαγωνισμό Εκλεκτών Νερών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις