Σύσταση φορέα ελαιολάδου από ελαιοπαραγωγούς

Κάλεσμα σε όλους τους Ελαιοπαραγωγούς της ΑΜ-Θ να συστήσουν Φορέα Διαχείρισης Ελαιολάδου με προσανατολισμό τις εξαγωγές, απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο, στη ζώνη του Πρωτογενούς Τομέα, ο πρώην Δ/ντης του Κέντρου Δήμητρα Κομοτηνής, Κώστας Μπούντας.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπούντας, ο φορέας αυτός μπορεί να έχει την μορφή μιας εταιρείας ή ΚΟΙΝΣΕΠ. Σκοπός του φορέα είναι να καλύψει τις ανάγκες για οργάνωση και συνεργασία των παραγωγών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της τυποποίησης, της συσκευασίας, της πιστοποίησης και προβολής του τελικού προϊόντος, αλλά και της ομαλής τροφοδοσίας των αγορών.

«Το Ελληνικό Ελαιόλαδο και συγκεκριμένα το έξτρα παρθένο , βρίσκεται στην κορυφή των αγορών. Ωστόσο, μόλις το 20% της παραγωγής τυποποιείται , ενώ το υπόλοιπο πωλείται χύμα σε τενεκέδες. Η δε Ιταλία αγοράζει χύμα Ελληνικό ελαιόλαδο και το αναμιγνύει με το δικό της, προκειμένου να το εξαγάγει και μάλιστα σε πολύ ακριβές τιμές. ΤΟ Ελληνικό ελαιόλαδο, παραμένει αναξιοποίητο, χωρίς πιστοποίηση, ως ακατέργαστο διαμάντι, από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μπούντας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις