«Το δίκτυο Natura 2000 έχει εξαιρετικά οικονομικά οφέλη »

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση των φετινών τελικών υποψηφίων για το Βραβείο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εκπομπή  "Αναμενόμενα και μη" του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας επικεντρώθηκε στο θεσμό του Βραβείου, τη σημασία του, καθώς επίσης και στις φετινές ελληνικές υποψηφιότητες. Η κυρία Διακομανώλη, Προϊσταμένη Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο δίκτυο Natura 2000 και την συμβολή του για την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρουσιάστηκε η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων για το Βραβείο Νatura 2000, καθώς και της επιλογής των τελικών υποψηφίων.

Τέλος, έγινε λεπτομερής αναφορά στις πέντε ελληνικές συμμετοχές στη λίστα των τελικών υποψηφίων για το 2018 που αφορούν στην προστασία της Μεσογειακής φώκιας, τη Λίμνη Στυμφαλία, τις αρκούδες στο Νομό Καστοριάς και την επιστροφή - προστασία του αιγυπτιακού γύπα Ασπροπάρη και του μικρού γερακιού Κιρκινεζίου. Oι Ευρωπαίοι πολίτες από όλα τα κράτη-μέλη μπορούν να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέχρι τις 22 Απριλίου 2018 επισκεπτόμενοι τον παρακάτω σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/awards/index_en.htm

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις