Οι προτάσεις της Π.Ε.Ν.Α γίνονται πράξη από το ΥΠΑΑΤ

Τις προτάσεις και επισημάνσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους νέους αγρότες, υιοθετεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης που «ήλθε» ύστερα από το Δελτίο τύπου της Π.Ε.Ν.Α., αφού οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για την εφαρμογή του, έγινε αποδεκτό και το αίτημα για την ένταξη όλων των επιλαχόντων του προγράμματος πρώτης εγκατάστασης των νέων γεωργών.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία έρχεται να δικαιώσει την Π.ΕΝ.Α. που από την αρχή του προγράμματος εγκατάστασης νέων αγροτών είχε επισημάνει την ανάγκη απορρόφησης όλων όσων πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Ο σκοπός άλλωστε και η επιδίωξη του προγράμματος είναι η ηλικιακή ανανέωση της υπαίθρου, καθώς όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία μόνο το 5,2% των Ελλήνων παραγωγών είναι κάτω των 35 ετών. Στο φετινό πρόγραμμα το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε είναι πρωτόγνωρο και θα ήταν εγκληματικό να αποκλεισθούν νέοι άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Θεωρούμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο με σημαντική όμως καθυστέρηση. 

Καλούμε την κυβέρνηση να επιτρέψει στη 2η πρόσκληση και τους γεωργούς με πρώτη αίτηση το 2018.

Και φυσικά καλούμε όλους τους νέους γεωργούς να συναντηθούν στο Συνέδριο της ΠΕΝΑ το Σεπτέμβριο. Προς το παρόν μπορούν να δικτυωθούν στο facebook στη σελίδα μας: Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

 

 

 

Δείτε επίσης