Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης μετά συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης μετά την απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης. Δεδομένου ότι η παραγωγή πρώιμων κηπευτικών είναι στην κορύφωσή της και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την παραμονή των καρπών στα φυτά μέσα στα θερμοκήπια, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να φορτώσουν τα προϊόντα τους στα πλοία της γραμμής.

Όπως ανακοινώθηκε μέσω ανάρτησης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τον πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μανόλη Μιχαλάκη, μετά την ανακοίνωση της νέας 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, οι τέσσερις Αγροτικοί Σύλλογοι, Σελίνου, Τυμπακίου, Σητείας και Ιεράπετρας, αποφάσισαν να διακόψουν τις διαβουλεύσεις με τον υπουργό Ναυτιλίας.
Έτσι, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Μιχαλάκης, δεν θα παραβρεθούν στη συνάντηση που ζήτησε ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης με τον Παν. Κουρουμπλή, παρουσία και των δημάρχων των περιοχών που παράγουν πρώιμα κηπευτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού κλείστηκε για σήμερα το πρωί.

Οι αγρότες, ωστόσο, που ζητούσαν τη συνάντηση άλλαξαν στάση. Την Παρασκευή το μεσημέρι προγραμματίζουν Παγκρήτια συγκέντρωση παραγωγών πρώιμων κηπευτικών στον κόμβο του αεροδρομίου στο Ηράκλειο, όπου θα παραταχθούν και οι φορτωμένες με τα προϊόντα τους νταλίκες, με στόχο να οδηγηθούν στο λιμάνι, να μπουν στα πλοία της γραμμής και να αναχωρήσουν για Πειραιά, «με τη δυναμική στήριξη όλων των αγροτών της Κρήτης».

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί προχωρούν κανονικά στη συγκομιδή των κηπευτικών και οι Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν τα πρακτορεία μεταφορών να φορτώνουν κανονικά από σήμερα Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις