Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χτες στις 13.00 το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στο Όλβιο Ξάνθης.

Η φωτιά κατέστρεψε το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και έκαψε ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά χωρίς έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight της ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο Όλβιο Ξάνθης έχει τεθεί υπό έλεγχο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, επισημαίνοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς. 

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα, αποφασίστηκε η εκκένωση οικισμών που βρίσκονταν στην πορεία του καπνού από την πυρκαγιά. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Sunlight, «σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.
Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις