“Συμβουλές για άρδευση με μικρο-εκτοξευτήρες”

Πολλοί αγρότες παγκοσμίως επιλέγουν άρδευση με μικρο-εκτοξευτήρες για τις καλλιέργειές τους. Η άρδευση με μικρο-εκτοξευτήρες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των καλλιεργειών σας από παγετό κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών και για τη μείωση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε τεχνητή ελαφριά βροχή όποτε απαιτείται. Επίσης, συμβάλλει ώστε τα δέντρα σας να αναπτύξουν ισχυρό ριζικό σύστημα.

 

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε ακόμα περισσότερο το σύστημα μικρο-εκτοξευτήρων σας:

 

  • Τους καλοκαιρινούς μήνες, προτιμήστε να ποτίζετε τις καλλιέργειές σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, που ο αέρας δεν είναι δυνατός και άρα οι μικρο-εκτοξευτήρες αποδίδουν καλύτερα.
  • Στους οπωρώνες, μπορείτε να χρησιμοποιείτε 1-2 εκτοξευτήρες ανά δέντρο, βάσει των εκάστοτε αναγκών. Ανάλογα με την ομοιομορφία που επιθυμείτε να επιτύχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτοξευτήρες ή τζετ.
  • Τόσο οι εκτοξευτήρες όσο και τα τζετ παρέχουν ομοιομορφία και γενικότερα μεγαλύτερη ροή, πράγμα που τους καθιστά κατάλληλους και για καλλιέργειες λαχανικών, εκτός από χρήση σε οπωρώνες.
  • Για να επιτύχετε μέγιστα μήκη ή άρδευση σε επικλινή εδάφη, επιλέξτε εκτοξευτήρες PC (αυτορρυθμιζόμενους) που παρέχουν σταθερή συνεχόμενη ροή.
  • Δυνατή βροχή? Θυμηθείτε να κλείσετε τους εκτοξευτήρες σας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας!
  • Για την προστασία από παγετό, ο εκτοξευτήρας θα πρέπει να διαθέτει αρκετά μεγάλο μέγεθος σταγόνας για να αποδώσει.
  • Προβλήματα με έντομα; Οι περισσότεροι εκτοξευτήρες της Rivulis Eurodrip διαθέτουν ειδική λειτουργία, κατά την οποία όταν το σύστημα τίθεται εκτός λειτουργίας, το στόμιο (ή το καπάκι αντίστοιχα) κλείνει και αποτρέπει τη φραγή από έντομα.
  • Για τα νεαρά δέντρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντεστραμμένους εκτοξευτήρες ή περιοριστές εύρους, έτσι ώστε η περιοχή διαβροχής να είναι μικρότερη. Μόλις τα δέντρα σας αναπτυχθούν αρκετά, απλά αναποδογυρίστε τον εκτοξευτήρα ή αφαιρέστε εύκολα τον περιοριστή και αυξήστε επί τόπου την περιοχή διαβροχής!
  • Επενδύστε στη σχεδίαση: οι εκτοξευτήρες θα πρέπει να εγκαθίστανται στις βέλτιστες μεταξύ τους αποστάσεις ώστε να επιτύχετε μέγιστη απόδοση.

 

Στη Rivulis Eurodrip διαθέτουμε εξειδικευμένη ομάδα σχεδίασης που μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το ιδανικό σύστημα άρδευσης. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα: www.rivulis.com

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις