ΠΕΝΑ: Όχι στη μείωση των κονδυλίων της ΚΑΠ

 

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών εκφράζει τη ρητή αντίρρησή της στις μεθοδεύσεις της Ε.Ε. για τη μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που αφορά όλη την ευρωπαϊκή κοινωνία και την ευρωπαϊκή Ύπαιθρο.

 

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αντιληφθούν ότι η ΚΑΠ δεν είναι μια ακόμα γραμμή στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αλλά μια αναγκαία δαπάνη για τη διατήρηση της ζωής στην Ευρωπαϊκή ύπαιθρο, τη διατήρηση του επιπέδου ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων της Ε.Ε., τη διατήρηση των χαμηλών τιμών καταναλωτή και την αποφυγή της μετακίνησης των αγροτών προς τις πόλεις.

 

Η πρόσφατη ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού της Ε.Ε για την επταετία 2021-2027 εμπεριέχει αξιοσημείωτες μειώσεις των κονδυλίων της ΚΑΠ και δυνητική αύξηση της εθνικής συγχρηματοδότησης για την αγροτική ανάπτυξη. Οι μειώσεις που περιγράφονται είναι μεγαλύτερες από το 5% που διαμηνύει ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Hogan, ο οποίος φαίνεται να ερμηνεύει  τους αριθμούς με συγκεκριμένο τρόπο.  Ιδίως στην Ελλάδα, οι μειώσεις του νέου σχεδίου αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες λόγω σύγκλισης των άμεσων ενισχύσεων και έλλειψης κονδυλίων για την εθνική συγχρηματοδότηση των μέτρων της Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Ως Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών καλούμε την Ε.Ε και την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να μην προχωρήσουν σε αποδοχή του σχεδίου μείωσης των δαπανών της ΚΑΠ και να εξαντλήσουν τα διαπραγματευτικά τους μέσα για το καλό της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής υπαίθρου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις