Στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των CEO ο Χρήστος Μεγάλου

 Μεγάλη επιτυχία για Χρήστο Μεγάλου 
Η έρευνα της Extel Survey συμπληρώθηκε από τις ψήφους 11.000 και πλέον τραπεζικών στελεχών και υψηλόβαθμων υπαλλήλων επενδυτικών εταιρειών από 88 χώρες.
Μεγάλη επιτυχία για  τον Χρήστο Μεγάλου  όταν ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, ορισμένοι αναλυτές αμφισβήτησαν αν ο μειλίχιος επενδυτικός τραπεζίτης με το διεθνές υπόβαθρο ήταν η κατάλληλη επιλογή για να ηγηθεί της ριζικής μεταμόρφωσης που είχε ανάγκη η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδος.

Δεκατέσσερις μήνες μετά, ο 59χρονος πρώην αντιπρόεδρος νοτίου Ευρώπης της Credit Suisse ισχυρίζεται πως κάνει σταθερή πρόοδο για την επιστροφή της τράπεζας στην κανονικότητα, έγραφαν σε δημοσίευμα τους για τον Χρήστο Μεγάλου οι Financial Times και η δημοσιογράφος Kerin Hope προ ολίγων εβδομάδων.  

Τώρα έγινε γνωστό ότι ο διευθύνων σύμβουλος  της Πειραιώς αναδείχθηκε στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των CEO των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών κατά την ψηφοφορία του Extel Survey στην οποία ψήφισαν πάνω 11.300 στελέχη τραπεζών, επενδυτικών εταιρειών και επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου από 88 χώρες του κόσμου

Το χαρακτηριστικό της διαδικασίας που ανέδειξε επίσης τον κ. Μεγάλου ως τον καλύτερο CEΟ στην Ελλάδα για το 2018 στο σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων και όχι μόνο των τραπεζών, είναι ότι οι υποψηφιότητες και οι τελικές διακρίσεις δίνονται απευθείας από τα στελέχη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς ψηφίστηκε στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των CEO των 97 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζικών ομίλων, μαζί με τους Ζοζέ Αντόνιο Αλβαρεζ της Santander, Κάρλο Μεσίνα της Intesa Sanpaolο, Γκονζάλο Γκορταζάρ της CaixaBank, Ζαν Πιερ Μουστιέ της UniCredit

Σημαντική διάκριση έλαβε επίσης το τμήμα Investor Relations της Τράπεζας Πειραιώς, που κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων και την ένατη θέση μεταξύ 128 ευρωπαϊκών τραπεζών. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις