Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες από χαλάζι σε Θεσσαλία και Γρεβενά

Σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες  προκάλεσε το χθεσινό απογευματινό μπουρίνι που έπληξε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε από έντονη χαλαζόπτωση, χτυπώντας καλλιέργειες στους δήμους Τυρνάβου, Κιλελέρ, Λάρισας, Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Παλαμά, Μουζακίου και Καρδίτσας, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Tο χαλάζι που έπεσε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας προκάλεσε ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες, βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανικής τομάτας, ψυχανθή , αμπέλια και ενδεχομένως σε σιτηρά που δεν αλωνίστηκαν. Το χαλάζι που έπεσε είχε το μέγεθος ρεβιθιού   και σύμφωνα με τους παραγωγούς η ζημιά είναι μεγάλη και θα φανεί τις επόμενες ημέρες. 

Ξαφνικό μπουρίνι με έντονη βροχόπτωση, η  οποία συνοδεύονταν και από χαλάζι, είχαμε χθες το απόγευμα στην πόλη των Γρεβενών, αλλά και σε άλλες περιοχές.
Το μέγεθος των καταστροφών που επέφερε η χαλαζόπτωση στα οπωροκηπευτικά, τα σιτηρά και στα οποροφόρα δέντρα θα διαπιστωθεί στις επόμενες ημέρες, όταν θα γίνουν και οι δηλώσεις των αγροτών στους ανταποκριτές του ΟΓΑ.

Πάντως η βροχόπτωση αυτή επηρέασε και τον θεριζοαλωνισμό των σιτηρών, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε ήδη ξεκινήσει. Δυστυχώς και φέτος η χρονιά για τους αγρότες των Γρεβενών δεν είναι και η καλύτερη, καθώς η παραγωγή κυμαίνεται από 200-250 κιλά το στρέμμα, μια και τον Απρίλιο υπήρχε μεγάλη ανομβρία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις