Επιβεβλημένη  η Διαβούλευση για τον καθορισμό της νέας ΚΑΠ

“Ο πρωτογενής τομέας εξελίσσεται συνεχώς και με τη νέα ΚΑΠ 2021 – 2027 προμηνύονται μεγάλες αλλαγές.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο σαν χώρα θα πρέπει να εστιάσουμε σε τρία σημεία:
⦁ Στη προστασία του περιβάλλοντος.
⦁ Στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
⦁ Στην κατάλληλη προετοιμασία του Υπ.ΑΑΤ με στοχευμένες προτάσεις που θα καθοριστούν ύστερα από σοβαρή διαβούλευση”.

ΚΕΛΛΑΣ ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον σύντομο χαιρετισμό του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στην ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με θέμα “Το μέλλον της Αγροτικής Πολιτικής -Νέα ΚΑΠ 2021 – 2027”.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού τόνισε την ανάγκη προσαρμογής του πρωτογενούς τομέα στις μεγάλες αλλαγές που πλησιάζουν, έκανε μια σύντομη ανάλυση στους τρείς στόχους που πρέπει να θέσει η χώρα μας.
«Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μεταβάλλονται με απίστευτες ταχύτητες και αν θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες.
Προστασία του περιβάλλοντος, Νέες τεχνολογίες και Σωστή προετοιμασία θα πρέπει να είναι οι στόχοι που θα εστιάσουμε ως χώρα.

Και αυτό γιατί, όλες οι μελέτες και οι προτάσεις που κατατίθενται στο ευρωπαϊκό τραπέζι στοχεύουν σε ένα έξυπνο, βιώσιμο και ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα, που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον και το κλίμα.
Επίσης οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία όπως η ψηφιοποίηση της γεωργίας, η κυκλική οικονομία, οι νέες εμπορικές πρακτικές και η περεταίρω ανάπτυξη του συνεταιριστικού μοντέλου, θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά, ώστε να μην χάσουμε το τρένο του ανταγωνισμού και της εξωστρέφειας.
Τέλος, δεδομένου ότι, τόσο το Brexit, όσο και το Μεταναστευτικό θα προκαλέσει μετατόπιση – μείωση των κονδυλίων, πρέπει να εμφανιστούμε απολύτως έτοιμοι να διεκδικήσουμε από έναν μειωμένο προϋπολογισμό, το μέγιστο που μας αναλογεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, αφού συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλους τους συνδιοργανωτές για την “άψογη” όπως την χαρακτήρισε, εκδήλωση, επεσήμανε:
«Η σημερινή ημερίδα, δεν είναι άλλη μια εκδήλωση για τον αγροτικό τομέα, αλλά μια προπαρασκευαστική προσπάθεια ώστε να καθοριστεί το μέλλον του πρωτογενή τομέα στην χώρα μας.

Η νέα ΚΑΠ 2021 – 2027 αποτελεί ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο για ολόκληρη την Ευρώπη και οφείλουμε σε αυτή τη νέα πρόκληση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Παραλείψεις, λάθος επιλογές και στοχεύσεις δεν δικαιολογούνται.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, θα επηρεάσουν την γεωργία για την επόμενη δεκαετία, γι’ αυτό και η διαβούλευση είναι επιβεβλημένη».

ΚΕΛΛΑΣ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις