Γ. Τσιρώνης: οι βιντζότρατες δεν έχουν χώρο στις ελληνικές θάλασσες

Οι βιντζότρατες δεν έχουν χώρο στις ελληνικές θάλασσες δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνης στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο Γ. Τσιρώνης αναφέρει, «είμαστε αντίθετοι με τα εντατικά εργαλεία και με το εργαλείο της βιντζότρατας, το οποίο μάλιστα, έτσι όπως θεσμοθετήθηκε πιστεύω να φανεί  σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ότι είναι λάθος τοποθετημένο. Ξέρω ότι είναι και αυτό ένα παλιό εργαλείο αλλά με τις σημερινές συνθήκες κάμψης των αλιευμάτων δεν νομίζω ότι χωράει στην ελληνική θάλασσα. Το ότι ψαρεύονται παράνομα πάνω από την Ποσειδωνία και δουλεύουν εντατικά εργαλεία είναι έγκλημα, δεν το συζητώ».

Ο Μπερνάρ Φρις, Δ/ντής Αλιείας & Γαλάζιας Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε για το θέμα της βιντζότρατας,  έχουμε περιοχές που ψάρια αναπαράγονται, έχουμε περιοχές που τα ψάρια γεννούν , πρέπει να προσέχουμε να μην ψαρεύουμε μικρού μεγέθους ψάρια. Όπως ξέρετε η ΕΕ έχει μια πολιτική που κάθε μέλος συμφωνεί με αυτή.

Γενικά, όπως προσθέτει ο κ.Φρις,  στη Μεσόγειο θάλασσα, το επίπεδο των ιχθυαποθεμάτων πολύ συχνά δεν είναι πολύ καλό, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι πρόβλημα για το περιβάλλον, είναι πρόβλημα για τους ψαράδες  γιατί εξαρτώνται από το περιβάλλον. Και η παράνομη  αλιεία πρέπει φυσικά να παρεμποδίζεται.

 Ο κ. Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της ΝΔ,  συγκεκριμένα ανέφερε ας συνειδητοποιήσουμε ότι η θάλασσα είναι πλούτος και σήμερα αλλά και αύριο υπό μια προϋπόθεση ότι θα διαφυλάξουμε αυτό τον πλούτο.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις