Αγροτική κινητοποίηση στην Κρήτη

Κινητοποίηση πραγματοποιούν το ερχόμενο Σάββατο, στις 10 το πρωί, στον κόμβο των Πεζών, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Καζαντζάκη, Ηρακλείου, Αστερουσίων και τις επιτροπές αγώνα αγροτών Τυμπακίου και Αρκαλοχωρίου. Αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική απέναντι στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η οποία όπως αναφέρουν τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και την ανεργία.

Σε ανακοίνωσή τους, ζητούν μεταξύ άλλων κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, άρση των φορολογικών επιβαρύνσεων στους μικρομεσαίους αγρότες, κάλυψη των ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα.

Επίσης, αναφέρουν ότι η δακοκτονία θα πρέπει να περάσει στην αποκλειστική του κράτους με άμεση πρόσληψη επιστημονικού δυναμικού για τον έλεγχο της διαδικασίας και να καταργηθεί η παρακράτηση από τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Ενώ για το πρόβλημα της λειψυδρίας ζητούν την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής, καθώς και των μελετών για μικρότερα αρδευτικά έργα σε όλες τις περιοχές που έχουν ανάγκη. Διεκδικούν μείωση του κόστους του νερού για τους μικρομεσαίους αγρότες και αντιδρούν στην αναγκαστική είσπραξη από τους δήμους για οφειλές των μικροπαραγωγών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις