Μελέτη του πληθυσμού των ελαφιών που ζουν στη Ρόδο

Στα συμβαλλόμενα μέρη, προς επεξεργασία, κατατέθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για τη μελέτη του πληθυσμού των ελαφιών που ζουν στη Ρόδο.

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νίκος Θεοδωρίδης, ανέφερε ότι το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης έχει ολοκληρωθεί και κατατεθεί για επεξεργασία στους συμβαλλόμενους φορείς, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι και ο χρηματοδότης, το Δήμο Ρόδου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Πανεπιστήμιο θα αναλάβει το ερευνητικό έργο που αφορά την αποτίμηση του αριθμού των ελαφιών, τις μετακινήσεις και τις συνήθειες τους.
Η μελέτη θα διαρκέσει περί τα 2 χρόνια, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος -όπως συμφωνήθηκε- θα υποδείξει μέτρα που θα κινούνται προς την κατεύθυνση της προστασίας τόσο του πληθυσμού των ελαφιών, όσο και των καλλιεργειών.

Ερωτηθείς αν τελικά οι αγρότες θα μπορούν να αποζημιώνονται για ζημιές που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειες, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απάντησε ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο νόμο, διευκρίνισε όμως ότι αρμόδιος είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις