Ανακοίνωση για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2018

Το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε. Κορινθίας, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας, ωστόσο στο δίκτυο παγίδευσης της υπηρεσίας σε αρκετές περιοχές του Νομού καταγράφονται ακόμα υψηλοί δακοπληθυσμοί.

Η καταπολέμηση του δάκου κατά τη φετινή περίοδο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως λόγω των μέχρι σήμερα πολύ ευνοϊκών καιρικών συνθηκών για την ανάπτυξη του (ήπιος χειμώνας, δροσερός και βροχερός Ιούνιος-Ιούλιος) καθώς και της φετινής μειωμένης καρποφορίας των ελαιόδεντρων σε πολλές περιοχές του Νομού.

Το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγεειονομικού Ελέγχου καλεί τους παραγωγούς να παραμείνουν σε εγρήγορση, μεριμνώντας και οι ίδιοι για την προστασία των ελαιόδεντρων τους από τον δάκο, όπου αυτό απαιτείται και πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους.

 Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας (Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Κορινθίας, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου) στο τηλ. 2741363337.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις