Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελιών περιόδου 2017 - 2018

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2017 - 2018.

Πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίοι διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι και συντάχθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούμενων ωφελούμενων αμπελουργών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος υπέγραψε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο φάκελος πληρωμών βρίσκεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους τελικούς ελέγχους και την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάχθηκαν 255 αμπελοκαλλιεργητές στην Π.Ε. Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε αναδιάρθρωση σε 2100 στρέμματα αμπελώνων και διατίθενται 3.615.411,00 Ευρώ. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα με πολλαπλά οικονομικά οφέλη καθώς εκσυγχρονίζεται το αμπελουργικό δυναμικό και ταυτόχρονα ωφελούνται και άλλοι παραγωγικοί κλάδοι της περιοχής. Τονίζεται ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος και τα επόμενα έτη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις