Ενημερωτική συνάντηση για το Μέτρο 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ  2014-2020 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020/Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (ΕΑΔ) σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Νοτίου Αιγαίου, διοργάνωσε, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στη Ρόδο, ενημερωτική συνάντηση για το Μέτρο 16 Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020.

Κύριος στόχος της συνάντησης, με την οποία κλείνει ένας πρώτος κύκλος τεχνικών και ενημερωτικών συναντήσεων σχετικά με το Μέτρο, ήταν η παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου υλοποίησης και η πρόσκληση του Μέτρου 16 (Υπομέτρα 16.1/16.2 και 16.1/16.5), η ενημέρωση και η υποστήριξη των φορέων αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενθάρρυνση δημιουργίας Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας (ΕΣΚ) και η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Το Μέτρο 16 στηρίζει τη δημιουργία Επιχειρησιακών Ομάδων, οι οποίες θα εφαρμόσουν καινοτόμα και πιλοτικά έργα που προάγουν την ανταγωνιστικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και αναδεικνύουν νέες καλλιεργητικές πρακτικές που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Η καινοτομία μπορεί να είναι τεχνολογική, μη τεχνολογική ή κοινωνική και μπορεί να βασίζεται σε νέες ή παραδοσιακές τεχνικές.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν φορείς του πρωτογενή τομέα, στελέχη των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και άλλοι φορείς, παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζανετίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κος Χαράλαμπος Κασίμης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στους εντατικούς ρυθμούς υλοποίησης & στην αξιοσημείωτη πρόοδο του ΠΑΑ 2014-2020 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει και αφορούν στον προϋπολογισμό και το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής για την περίοδο μετά το 2020, στην ανάγκη εισαγωγή της καινοτομίας στην ελληνική γεωργία και αλλαγής της παραγωγικού μοντέλου, καθώς και στην άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις