Συνάντηση για τις γεωργικές σχολές της Κρήτης

Η προοπτική αξιοποίησης της Γεωργικής Σχολής στη Μεσαρά, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα κατάρτισης, εκπαίδευσης και χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου, όπως επίσης και η επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Έφη Κουτεντάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, για την έρευνα και την καινοτομία, Κώστα Φωτάκη.

Παράλληλα στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, εξετάστηκε η υλοποίηση της πρόσφατης κοινής Υπουργικής απόφασης, εφαρμογής των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό των προϊόντων, παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών ως καινοτομικών.

Η απόφαση αφορά την ενεργοποίηση δράσης για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια ευρώ και την ενίσχυση «συνεργειών και δικτυώσεων» προϋπολογισμού επίσης 100 εκ. ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή την εισαγωγή οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών. Από τα παραπάνω προγράμματα η Κρήτη, εξ αιτίας και της λειτουργίας των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, αναμένεται να ευνοηθεί σημαντικά.

Η κα. Κουτεντάκη ευχαριστώντας τον Υπουργό για την συνάντηση και τη συνεργασία ανέφερε ότι, «σε στενή συνεργασία, η Περιφέρεια Κρήτης, τα αρμόδια Υπουργεία, προσωπικά ο κ. Φωτάκης, δρομολογούμε τις εξελίξεις για την λειτουργία της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, και της Σχολής Ασωμάτων, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα κατάρτισης, εκπαίδευσης και χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου. Το αμέσως επόμενο διάστημα ύστερα από συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε το τελικό πλάνο λειτουργίας το οποίο αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στον πρωτογενή της Κρήτης».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις