Ελαιοπαραγωγοί: το ΤΟΕΒ Κατοχής  μας καταστρέφει

H ομάδα ελαιοπαραγωγών Πενταλόφου Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει στο agrocapital.gr  ότι αν και είμαστε στα μέσα Οκτώβρη αλλά δυστυχώς στην περιοχή δεν έχει βρέξει με αποτέλεσμα οι ελιές, πριν να ξεκινήσουν την συγκομιδή , να χρειάζονται πότισμα και το ΤΕΟΒ Κατοχής δυστυχώς δεν τους ανοίγει το αρδευτικό δίκτυο. Ακολουθεί η κατεγγελλία:

«Είμαστε  ομάδα από 100 περίπου παραγωγούς επιτραπέζιων ελιών Καλαμάτας με έδρα στο χωριό Πεντάλοφο του δήμου Μεσολογγίου και τα γύρω χωριά.

Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με τον ΤΟΕΒ Κατοχής γιατί δεν μας ανοίγει το αρδευτικό δίκτυο ώστε να μπορέσουμε να ποτίσουμε τις ελιές μας. Η παραγωγή μας έχει ξεραθεί στο δέντρο και έχει γίνει σταφίδα αφού δεν έχει βρέξει στην περιοχή μας πολλές φορές.

Το  ΤΟΕΒ άνοιξε το δίκτυο για 2 μέρες αλλά εμείς δεν προλάβαμε να ποτίσουμε γιατί πότιζαν και άλλοι αγρότες τα χωράφια τους. Έχουμε κάνει έξοδα μεγάλα και λίγες μέρες πριν να μαζέψουμε το ΤΟΕΒ μας καταστρέφει.

Είναι απαράδεκτοι, μάλλον το κάνουν επίτηδες, δεν ξέρουμε και εμείς ίσως θέλουν την καταστροφή μας. Πληρώνουμε εισφορές και είμαστε χωρίς νερό και το νερό φανταστείτε στην περιοχή μας καταλήγει και χάνεται στη θάλασσα.

Τελικά είχαν δίκιο οι Θεσσαλοί που θελαν να μας πάρουν τον Αχελώο αφού εμείς όπως φαίνεται δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σωστό».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις