Παραχώρηση του αγροκτήματος της Βάρης στο Δήμο Ρόδου

Τη διαβεβαίωση του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, για την άμεση παραχώρηση του Αγροκτήματος της Βάρης Παραδεισίου στο Δήμο της Ρόδου, έλαβε η δημοτική αρχή.

Σε συνάντηση που είχε με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα, Γιώργο Πόκκια, ο υπουργός ζήτησε να προχωρήσει άμεσα, με κάποιες αλλαγές στο Master Plan που κατατέθηκε από τη δημοτική αρχή, η παραχώρηση.

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε η δημοτική αρχή.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε μετά τη Βάρη, να πάρει σειρά και η παραχώρηση του έτερου Ακινήτου που διεκδικεί ο Δήμος και είναι ο Άνω και Κάτω Καλαμώνας.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή αναφέρονται τα εξής:
«Τη διαβεβαίωση του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Σταύρου Αραχωβίτη για την άμεση παραχώρηση του Αγροκτήματος της Βάρης Παραδεισίου στο Δήμο της Ρόδου, έλαβε ο Αντιδημαρχος Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Πόκκιας κατα την επίσκεψη του στο Υπουργείο. Ο Αντιδήμαρχος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικό Σύμβουλο Πεταλούδων Μιχάλη Χριστοδούλου, στην ωριαία συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Νικος Αντώνογλου και Χαράλαμπος Κασσίμης και ο σύμβουλος του Υπουργού Αλέκος Χωνάς, αναφέρθηκε στο ιστορικό της διεκδίκησης του Ακινήτου, στη σκοπιμότητα της παραχώρησης και στην αξία του για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα στο Νησί της Ρόδου.

Περιέγραψε με μελανά σημεία και με δραματικό τόνο, την εικόνα εγκατάλειψης και πλιάτσικου που έχει συντελεστεί στο Αγρόκτημα με ευθύνη του Υπουργείου τα τελευταία χρόνια. Απαίτησε δε, την άμεση παραχώρηση για να μπορέσει ο Δήμος της Ρόδου να προβεί στην αξιοποίηση του για γεωργικούς σκοπούς, στην αναπαλαίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του Ιδρύματος Άγιος Ανδρεας που βρίσκεται εκεί και ζήτησε να σταματήσει η κοροϊδία του Υπουργείου για αυτό το θέμα. Αναφέρθηκε στο αναλυτικό Master Plan που έχει εκπονήσει ο Δήμος και που απαιτείται άμεσα η υλοποίηση του.

Ο Υπουργός κ. Αραχωβίτης δήλωσε έκπληκτος για τη μέχρι σήμερα μη παραχώρηση του Ακινήτου και ζήτησε από τους συνεργάτες του να προχωρήσει άμεσα, με κάποιες αλλαγές στο κατετηθεμενο Master Plan. Τόσο ο κ. Πόκκιας όσο και ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της παραχώρησης παρά τη μέχρι σήμερα αναξιοπιστία του Υπουργείου. Τέλος συμφωνήθηκε μετά τη Βάρη, να πάρει σειρά και η παραχώρηση του έτερου Ακινήτου που διεκδικεί ο Δήμος και είναι ο Άνω και Κάτω Καλαμώνας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις