Το μέλλον του αγροτοδιατροφικού τομέα

«Το μέλλον του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Αγροδιατροφικού Τομέα στην Ψηφιακή Εποχή» αναμένεται ν’ αποτελέσει το αντικείμενο των διήμερων εργασιών του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στις Σέρρες 2 και 3 Νοεμβρίου, με την επωνυμία «AgriBusiness Forum». Στόχος  η προώθηση της καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγής, της μεταποίησης και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Geo Routes Cultural Institute. Επτά συνεδρίες, εκπαιδευτικό εργαστήριο, διαγωνισμός για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και 50 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνει η «ατζέντα» του συνεδρίου για την αγροτεχνολογία.

«Το AgriBusiness Forum διασυνδέει έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση, νεοφυείς και μεγάλες επιχειρήσεις, θεσμικό πλαίσιο και χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό την προώθηση συνεργασιών, διατομεακής ενημέρωσης και προβολής διεθνών προτύπων βέλτιστων πρακτικών και σύγχρονων προϊόντων για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση της αγροδιατροφικής αλυσίδας»  δήλωσεο Πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute Γιάννης Μπαλακάκης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδηςεπισήμανε την υψηλή επιστημονική κατάρτιση των ομιλητών του συνεδρίου , οι οποίοι θα παράσχουν μια πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στον συγκεκριμένο τομέα. «Ολοι όσοι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο,  θα λάβουν  σημαντικές γνώσεις και πληροφορίες για τα νέα δεδομένα και τους τρόπους με τους οποίους θα εναρμονιστούν με αυτά, ώστε να βελτιώσουν τη δραστηριότητά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά,κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων (που υλοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου και θα ολοκληρωθεί με τον διαγωνισμό καινοτομίας το απόγευμα της Πέμπτης).

«Το AgriBusiness Forum απευθύνεται σε καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Διασυνδέει τεχνολογία, εκπαίδευση, καινοτομία, επιχειρηματικότητα, θεσμικό πλαίσιο και χρηματοδοτικά εργαλεία γύρω από την αγροδιατροφική αλυσίδα » δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρ.Μέγκλας, τονίζοντας  τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για το Ν.Σερρών από την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Με τον διαγωνισμό καινοτομίας  η «αυλαία» του συνεδρίου

  • Το πρόγραμμα του ΑgriBusiness Forum ξεκινά με δωρεάν εκπαιδευτικό εργαστήριο (Masterclass) για δέκα καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού χώρου για την ενδυνάμωση των επιχειρησιακών τους ικανοτήτων το οποίο υλοποιείται με την συνεργασία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Η «αυλαία» του Forum ανοίγει την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στις 17.00, στο Επιμελητήριο Σερρών με τον διαγωνισμό καινοτομίας, στη διάρκεια του οποίου επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού χώρου θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο κοινό, με 1ο βραβείο την αποστολή για ένα μήνα στο campus του σημαντικότερου Πανεπιστημιακού κέντρου στην Ευρώπη, στο Wageningen University της Ολλανδίας. Σύμφωνα με τον κ.Μέγκλα συμμετέχουν 10 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 6 είναι Σερραϊκές. Μάλιστα η συμμετοχή των μελών του ΕΒΕΣ στον διαγωνισμό καινοτομίας είναι δωρεάν.
  • Την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, 50 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι του θεσμικού, ακαδημαϊκού, τραπεζικού, επιχειρηματικού και συνεταιριστικού γίγνεσθαι, σε 7 συνεδρίες θα συνομιλήσουν για τις ευφυείς καλλιέργειες, την σύγχρονη κτηνοτροφία, τις πολιτικές για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020, τις συνέργειες, τις χρηματοδοτήσεις και τις νέες τεχνολογίες ελέγχου παραγωγής, με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση της αγροδιατροφικής αλυσίδας.Οι συνεδρίες του AgriBusiness Forum εστιάζουν στην καινοτομία και στις έξυπνες καλλιέργειες, στην ψηφιοποίηση της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην ασφάλεια των τροφίμων, στις μεσομακροπρόθεσμες πολιτικές, στο θεσμικό πλαίσιο, στην πιστοποίηση και στην κυκλική οικονομία.
  • Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν  την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου (9.00-18.30) και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου (9.00-13.00) στο ξενοδοχείο «Elpida Resort & SPA»
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις