Ενημερωτική εκδήλωση κατά της καύσης των καλαμιών στην πεδιάδα του Νέστου

Ενημερωτική εσπερίδα για την αποτροπή της καύσης των καλαμιών στην πεδιάδα του Νέστου συνδιοργανώνουν ο δήμος Νέστου, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου και ο Αγροτικός Σύλλογος του δήμου Νέστου.

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στις 6.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο του δήμου Νέστου στη Χρυσούπολη με ελεύθερη είσοδο. Στην εκδήλωση παρέμβαση θα κάνει και ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Γαλάνης.

Κάποια από τα θέματα για τα οποία θα γίνουν αναλυτικές εισηγήσεις είναι: «Οι Πυρκαγιές στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Νέστου», από τον Αλέξανδρο Χαντζάρα, M.Sc. Περιβαλλοντολόγο, του Φορέα Διαχείρισης Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου. «Νομοθετικές διατάξεις σχετικά με την καύση των υπολειμμάτων των καλλιεργειών και των καλαμιών», από τον Επιπυραγό Παναγιώτη Παντζαρτζίδη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης. «Αρνητικές επιπτώσεις των πυρκαγιών στο Αγροτικό Οικοσύστημα και Εναλλακτικές Λύσεις», από τον Σάββα Αργυράκη, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Νέστου. «Αντιμετώπιση του εντόμου Διαβρώτικα στον Αραβόσιτο – Καταπολεμούνται οι εντομολογικοί εχθροί με την καύση των υπολειμμάτων της καλλιέργειας;», από τον Κωνσταντίνο Β. Σίμογλου, MSc Γεωπόνο-Εντομολόγο – ΔΑΟΚ Δράμας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις