Συνάντηση του Γ. Δημαρά με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων, Σκα Κέλλερ

Συνάντηση με την επικεφαλής της καμπάνιας των Ευρωπαίων Πράσινων και Ευρωβουλευτή, Σκα Κέλλερ, είχε την Πέμπτη 6/12 ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς.

 

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν εκ μέρους του Υφυπουργού οι προτεραιότητες του Χαρτοφυλακίου στα θέματα των αστικών αναπλάσεων, της προστασίας των δασών, της βιώσιμης κινητικότητας και της επιτάχυνσης του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και αναλυτικότερα ο δημόσιος διάλογος που ξεκίνησε για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την αναζωογόνηση τω πόλεων και την θωράκισή τους απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

 

Από την πλευρά της η Σκα Κέλλερ αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες πολιτικής των Ευρωπαίων Πράσινων που σχετίζονται με τα θέματα αυτά, και κυρίως στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από την προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη στροφή προς 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την προστασία της υγείας των πολιτών μέσα από την εξάλειψη της ρύπανσης του αέρα και των νερών, αλλά και στην προτεραιότητα για επενδύσεις σε μια δίκαιη Πράσινη Οικονομία, έρευνα και καινοτομία.

 

Σχετικά με την συνάντηση, ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε: «Μετά τη γόνιμη αλληλοενημέρωση, συμφωνήσαμε για μια ακόμη φορά με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων στο ότι η Ευρωπαϊκή συνεργασία και αλληλεγγύη αναδεικνύονται σε αναγκαία εργαλεία για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, σε όλους τους τομείς».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις