Δημοσχάκης-Αραχωβίτης για τα αγροτικά προβλήματα του Έβρου

“Εάν υπάρχει παράδοση παραγωγής, θα δοθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου”, επανέλαβε εχθές από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει για τα προβλήματα των αγροτών του νομού, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο κ. Αραχωβίτης πρόσθεσε πως αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης να μη δεχθεί φαινόμενα διεκδίκησης ενισχύσεων για μη γενόμενες καλλιέργειες, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και συνέπεια. Παράλληλα, σημείωσε πως ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αίτημα συνδρομής για αποζημίωση παραγωγών που επλήγησαν από αίτια που σχετίζονται με δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες. Ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε επίσης πως μέσα στον Ιανουάριο θα καταβληθούν στους δικαούχους οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για ζημιές του 2018, που καλύπτονται από τον Κανονισμό του Οργανισμού.

Α. Δημοσχάκης: Δεν τηρήσατε τις υποσχέσεις σας…
“Ο Υπουργός προχώρησε σε απολογισμό των δράσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σε προγραμματικές δηλώσεις, αντί να ανακοινώσει λύσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Έβρου”, σχολίασε ο κ. Δημοσχάκης, υπογραμμίζοντας πως “δεν υπάρχει κανένας άλλος νομός που να αντιμετωπίζει τόσες καταστροφές στις βαμβακοκαλλιέργειες όσο ο Έβρος», όπου καταστράφηκαν ολοσχερώς 260.000 στρέμματα της καλλιέργειας. «Έχετε αδικήσει αυτούς τους ανθρώπους, δεν τηρήσατε την υπόσχεσή σας ότι θα δίνατε λύσεις στα προβλήματά τους με την κατάθεση του προϋπολογισμού», πρόσθεσε ο ίδιος και κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «να σκύψει στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου του νομού».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις