Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Εμμ.Παππά

Προβλήματα στις συγκοινωνίες, διακοπές ρεύματος και μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες προκλήθηκαν από τον όγκου νερού που έπεσε την Παρασκευή και το Σάββατο στην Π.Ε. Σερρών. Επλήγησαν περισσότερο οι  περιοχές των δήμων Βισαλτίας και Εμμ.Παππά, όπως και χωριά του Δήμου Σερρών , ενώ αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσε ο Δήμος Εμμ.Παππά, όπου πλημμύρισαν περισσότερα από 2.500 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.

«Τα αναχώματα του ποταμού του Αγίου Ιωάννη δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον όγκο του νερού. Το ανάχωμα έσπασε σε αρκετά σημεία  όπως : στη βάλτα Ν.Σουλίου, στο Ν.Σκοπό και το Ψυχικό με  αποτέλεσμα να έχουμε εκτεταμένες πλημμύρες σε περισσότερα από 2500 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Νότας. Από το πρωί μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται στα επίμαχα σημεία για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού και στην στήριξη του αναχώματος, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ.Νότας τα … ευεργετικά αποτελέσματα που είχαν για τη «θωράκιση» του Νεοχωρίου οι παρεμβάσεις που έγιναν από την Αντιπεριφέρεια Σερρών το Νοέμβριο του 2014 και τον Αύγουστο του 2018.

«Ευτυχώς που «θωρακίστηκε» το Νεοχώρι, γιατί με τόσο νερό που έπεσε θα ήταν πραγματικά απρόβλεπτες και τραγικές οι συνέπειες που θα είχαμε»υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Εμμ.Παππά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις